27.12.2010. / 17:39

Autor: Hina , Nacional.hr

Bebić sazvao izvanrednu sjednicu Sabora 29. prosinca

Sjednica Hrvatskog sabora, na kojoj bi trebali biti predstavljeni i potvrđeni novi članovi vlade, počet će u srijedu, 29. prosinca, u 10 sati

Luka BebićLuka BebićNa zahtjev vlade predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sazvao je 21. izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora 29. prosinca, na čijem je dnevnom redu predloženo iskazivanje povjerenja novim članovima vlade, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Premijerka Jadranka Kosor predložila je danas Saboru da za novu ministricu financija imenuje Martinu Dalić, za novog ministra obrane Davora Božinovića, za novog ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branka Bačića, a za novog ministra kulture Jasena Mesića.

Osim novih ministara, Kosor je najavila i novu instituciju u vladi, mjesto potpredsjednika vlade zaduženog za investicije koje će obnašati Domagoj Milošević.

Predlaže i da ministar poljoprivrede Petar Čobanković postane potpredsjednik vlade za gospodarstvo te da potpredsjednik vlade bude i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Premijerka je najavila da će se uskoro bivši ministri financija Ivan Šuker, obrane Branko Vukelić, graditeljstva Marina Matulović Dropulić te kulture Božo Biškupić svojom odlukom vratiti u saborske klupe.

Sjednica Hrvatskog sabora, na kojoj bi trebali biti predstavljeni i potvrđeni novi članovi vlade, počet će u srijedu, 29. prosinca, u 10 sati.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika