27.12.2010. / 19:52

Autor: Hina

Na redu su Kinezi: Crna Gora prekida pregovore o izgradnji autoceste s Aktorom HCH

Ako se nakon određenog vremena bude vidjelo da ni varijanta s Kinezima nije nešto što skraćuje proceduru i vodi k realizaciji, vratit ćemo se na pregovore s Europskom investicijskom bankom (EIB) i pokušati realizirati projekt, rekao je Lompar

Vijeće za izgradnju autocesta u Crnoj Gori odlučilo je u ponedjeljak prekinuti pregovore s grčko–izraelskim konzorcijem Aktor HCH, koji nije dostavio tražena jamstva, i s kineskim tvrtkama početi razgovore o izgradnji autoceste od Bara do granice sa Srbijom, rekao je novinarima ministar prometa Andrija Lompar.

"Pregovori s Kinezima počet će odmah, a nakon određenog vremena očekujemo rezultate", rekao je Lompar novinarima.

Napomenuo je da će o svemu obavijestiti Kineze i od njih zatražiti da što prije posjete Crnu Goru.

Nakon hrvatskog konzorcija, koji je vodio Konstruktor, ni Aktor HCH nije uspio osigurati bankovna jamstva i tako ispuniti uvjete natječaja.

Ako se nakon određenog vremena bude vidjelo da ni varijanta s Kinezima nije nešto što skraćuje proceduru i vodi k realizaciji, vratit ćemo se na pregovore s Europskom investicijskom bankom (EIB) i pokušati realizirati projekt, rekao je Lompar.

Istaknuo je kako žali što optimizam koji je crnogorska vlada imala za Konstruktor i Aktor HCH nije bio realan, ali, dodao je, ipak je malo uplašen kineskom opcijom.

Također je rekao kako se osobno ne osjeća odgovornim za dosadašnje neuspjehe jer ni u dokumentaciji ni u proceduri nije učinjena nijedna pogreška.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika