28.12.2010. / 10:43

Autor: Nacional.hr

Dobar posao u Rusiji: Mesić sredio Ingri gradnju stanova u okolici Moskve

Hrvatsku je ovih dana posjetilo rusko izaslanstvo predvođeno predstavnicima ruske Rosbanke, jedne od deset vodećih banaka u Rusiji, a u vlasništvu francuskog Societe Generala, koja je spremna financijski poduprijeti gradnju objekata u Tulskoj oblasti

Stjepan MesićStjepan MesićBivši predsjednik države Stjepan Mesić, otkad je na čelu Nadzornog odbora Ingre, aktivno radi na povezivanju te tvrtke sa stranim gospodarstvenicima, ali istodobno lobira i za druge tvrtke iz Hrvatske koje imaju znanje i iskustvo za obavljanje radova izvan zemlje.

Večernji list piše kako je Mesić iskoristio svoje poznanstvo, pa čak i prijatelstvo s Vladimirom Putinom, te je na rubu dogovora za gradnju stanova u blizini Moskve.

Hrvatsku je ovih dana posjetilo rusko izaslanstvo predvođeno predstavnicima ruske Rosbanke, jedne od deset vodećih banaka u Rusiji, a u vlasništvu francuskog Societe Generala, koja je spremna financijski poduprijeti gradnju objekata u Tulskoj oblasti, udaljenoj 160 km od Moskve. Ta je oblast veličine Hrvatske, piše Večernji list.

Glavni izvođač radova bila bi Ingra koja bi prema planovima trebala formirati zajedničku tvrtku s ruskim gospodarstvenicima u kojoj bi Ingra imala 51-postotni udjel. Ali u planiranu gradnju u toj oblasti, osim Ingre, uključile bi se i još neke hrvatske tvrtke, prema procjeni njih 10 do 20 u prvoj fazi. Prije svega posao u Rusiji bi mogle dobiti one tvrtke koje već i u zemlji surađuju s Ingrom. Tako bi se u pratećim poslovima uključili, primjerice, Elka, Tehnika, Končar Transformatori...

Ruski predstavnici posjetili su u ponedjeljak i tvornicu vojne obuće INKOP iz Poznanovca koja bi već od veljače mogla u Tulskoj oblasti početi proizvodnju obuće za tamošnje tržište, piše Večernji list.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 29.12.10. 15:48

Rusija ima snažnog i pametnog predsjednika koji zna voditi svoj narod. Da barem mi imamo našeg Putina.Poštuje svoj narod i voli svim srcem svoju domovinu. Za mene on je u politici br.1 nema mu ravnog.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika