28.12.2010. / 16:14

Autor: Hina

Pretraga Sanaderove garaže: Istražiteljima prolaz blokiran kantom za smeće

Policija je danas ponovno ušla na posjed Ive Sanadera u Kozarčevoj ulici u Zagrebu kako bi pretražila garažu, doznaje se od braniteljskog tima bivšeg premijera koji je podnio žalbu na noćašnju zapljenu umjetnina.

Mirjana Sanader i Jasna Novak (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)Mirjana Sanader i Jasna Novak (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)Policija je danas ponovno ušla na posjed Ive Sanadera u Kozarčevoj ulici u Zagrebu kako bi pretražila garažu, doznaje se od braniteljskog tima bivšeg premijera koji je podnio žalbu na noćašnju zapljenu umjetnina.

Jedan od Sanaderovih zagrebačkih branitelja Goran Suić izjavio je za Hinu da su policajci došli u dom Sanaderovih kako bi pretražili garažu. O pojedinostima nije znao ništa više reći, dodajući da je na mjestu događaja članica braniteljskog tima odvjetnica Jasna Novak, koja je bila nedostupna za izjavu.

Suić je potvrdio i da je obrana podnijela žalbu na privremeno oduzimanje vrijednih umjetnina.

"Podnijeli smo žalbu i čekamo odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda koje mora odlučiti i o prethodnim žalbama na blokadu poslovnog prostora i bankovnih računa bivšeg premijera i članova njegove uže obitelji, supruge i kćeri", rekao je Suić.

Mirjana Sanader (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)Mirjana Sanader (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)Od glasnogovornika suda Krešimira Devčića doznaje se da još nisu riješene žalbe Sanaderove obrane koja, po Suićevim riječima, od USKOK-a još nije dobila odgovor na zahtjev za uvid i kopiranje spisa.

Po novom Zakonu o kaznenom postupku, pravo razgledavanja spisa i dokaza okrivljenik i branitelj imaju nakon što se okrivljenika ispita.

Mediji pišu da supruga bivšeg premijera Mirjana Sanader danas nije željela pustiti policijske istražitelje bez prisutnosti odvjetnika. Mirjana Sanader blokirala je ulaz u dvorište kantom za smeće te je prisilila policijske istražitelje da na ulici pričekaju dolazak odvjetnice. Tek pošto je odvjetnica Novak pristigla u Kozarčevu, Mirjana Sanader propustila je i policijske istražitelje u dvorište kuće.

U vili Sanderovih sudski su ovršitelji uz asistenciju policije jučer cijeli dan popisivali umjetnine koje su oko ponoći odnijeli u, kako pišu mediji, Muzej suvremene umjetnosti, gdje će ih čuvati do konačnoga sudskog pravorijeka. Umjetnine su privremeno oduzete kako bi država osigurala naplatu ako se bivšem premijeru dokaže krivnja u korupcijskim slučajevima "Fimi media" i HEP zbog kojih USKOK protiv njega vodi istragu.

Službene informacije o broju i vrijednosti zaplijenjenih umjetnina, uglavnom umjetničkih slika, nije poznata, a mediji nagađaju da je oduzeto stotinjak djela čija vrijednost, navodno, višetruko premašuje 1,5 milijuna kuna, koliko je Sanader prijavio u imovinskoj kartici.

U USKOK-u i dalje ne žele otkriti nijednu pojedinost postupka protiv Sanadera pravdajući se da su po zakonu sve istrage tajne.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 28.12.10. 17:25

Jebale vas umjetnine - nek vrati 1.000.000.000,00 (milijardu) eura kaj je fkral!
A jel policija pogledala kaj je u kanti za smeće?!


registracija
29/12/09

natasasi, 28.12.10. 17:32

Tu babu bi trebalo strpat u kontejner za smeće (u kantu ne stane) i pustit niz Kozarčevu


registracija
11/1/10

fluid, 28.12.10. 18:17

Vrlo simtomatična gesta Sanaderovke.Dade se naslutiti šta misli o Hrvatskoj državi i posebno o njenim institucijama vlasti.Domoljubi kakve treba svijećom tražiti.Stide li se HDZ-ovci svojih idola ?nevjerujem.Oni idu dalje.Tako i treba.Dosljednost je vrlina mada nas odvela i u pakao.


registracija
8/8/09

tovar62, 29.12.10. 07:44

A sta je tek u toj kanti za smece,mozda je gledala Matana di se kriju crkavice ,zlato,satovi,kremencici,,,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika