29.12.2010. / 07:04

Autor: Hina

Horor na skijalištu: Šest skijaša ozlijeđeno u nesreći na žičari u Maineu

Na skijalištu planine Sugarloaf u američkoj saveznoj državi Maine, u utorak je zabilježena nesreća na sedežnici u kojoj je šest osoba ozlijeđeno, a više od 200 je sat i pol ostalo zarobljeno na svojim sjedalima, na temeperaturi od -12 Celzija i jakom vjetru.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNa skijalištu planine Sugarloaf u američkoj saveznoj državi Maine, u utorak je zabilježena nesreća na sedežnici u kojoj je šest osoba ozlijeđeno, a više od 200 je sat i pol ostalo zarobljeno na svojim sjedalima, na temeperaturi od -12 Celzija i jakom vjetru.

Kada je čelično uže žičare iskliznulo iz kolotura, palo je pet sjedala dvosedežnice sa šest skijaša. Pri padu s visine 5 do 6 metara na zamrznuto tlo, oni su se ozlijedili, dok su drugi ostali zarobljeni na zaustavljenoj sedežnici, kazali su pripadnici hitnih službi okruga Franklin za TV mrežu ABC News.

Ozlijeđeni su ubrzo prebačeni u bolnicu u obližnjem Farmingtonu, udaljenom 45 minuta od skijališta. Nitko od ozlijeđenih nije u kritičnom stanju, a jedan je prebačen helikopterom u bolnicu u Portlandu, rekla je predstavnica bolnice.

Predstavnik skijališta Sugarlaof, rekao je da je u trenutku nesreće na sedežnici bilo 220 skijaša, te da su svi evakuirani u roku od 90 minuta.

Evakuirani skijaši žalili su se na pothlađenost, jer je u vrijeme nesreće temperatura bila -12 Celzija, što je uz vjetar od 70 km/h imalo učinak kao da je -22 C.

Sugarloaf je visok 1291 metar i druga je najviša planina u Maineu, s obiljem snijega i jednim od većih skijališta na Istočnoj obali SAD-a.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika