29.12.2010. / 21:18

Autor: Hina

Danska: uhićenici povezani s međunarodnim terorističkim skupinama

"Procijenili smo da je riječ o militantnoj islamističkoj skupini te da su povezani s međunarodnim terorističkim mrežama", rekao je načelnik Danske sigurnosne i obavještajne službe (PET) Jakob Scharf na konferenciji za novinare

Petorica uhićenih pod sumnjom da su pripremali teroristički napad na danski list Jyllands-Posten vjerojatno su bila povezana s međunarodnim terorističkim skupnama, a cilj im je bio napad poput onoga u indijskome gradu Mumbaiju 2008., rekao je direktor danske obavještajne službe.

Danska i švedska policija priopćile su da su uhitile petoricu muškaraca, od kojih su trojica švedski državljani, pod sumnjom da su planirali napad na zgradu u Kopenhagenu u kojoj se nalazi sjedište lista koji je objavio karikature proroka Muhameda.

"Procijenili smo da je riječ o militantnoj islamističkoj skupini te da su povezani s međunarodnim terorističkim mrežama", rekao je načelnik Danske sigurnosne i obavještajne službe (PET) Jakob Scharf na konferenciji za novinare.

Uhićenici su vjerojatno planirali napad poput onoga u Mumbaiju 2008., dodao je.

Načelnik švedske sigurnosne policije SAPO Anders Danielsson rekao je na konferenciji za novinare da plan za napade u Danskoj nije, koliko se zna, povezan s eksplozijama u Stockholmu 11. prosinca.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika