29.12.2010. / 22:35

Autor: Hina

Nova šansa?

Žderić ne odustaje od 'posla stoljeća': 'Konstruktor bi mogao graditi u Crnoj Gori'

Radio Deutsche Welle objavio je da bi se "najveća hrvatska građevinska tvrtka Konstruktor mogla, kao izvođač ili podizvođač radova vratiti u projekt izgradnje autoceste Bar-Boljari, koji će financirati Kinezi"

Željko ŽderićŽeljko ŽderićGeneralni direktor splitskog Konstruktora Željko Žderić ne isključuje mogućnost da se ta građevinska tvrtka uključi u izgradnju 170 kilometara duge autoceste Bar-Boljari, iako je prijašnji natječaj za taj posao za Konstruktor završio neuspješno.

"Postoje šanse da se Konstruktor angažira na gradnji autoceste u Crnoj Gori", izjavio je kratko večeras za Hinu Žderić komentirajući najave o mogućem uključenju Konstruktura u gradnju te autoceste koju bi financirali Kinezi.

Radio Deutsche Welle objavio je da bi se "najveća hrvatska građevinska tvrtka Konstruktor mogla, kao izvođač ili podizvođač radova vratiti u projekt izgradnje autoceste Bar-Boljari, koji će financirati Kinezi". Navodi se da su Kinezi prije najavili mogućnost financiranja izgradnje autoceste Bar-Boljari, duge 170 kilometara, i naznačili da bi radove mogla izvoditi splitska tvrtka. Najavljuje se da bi Kinezi mogli osnovati zajednički konzorcij s Hrvatima, koji bi imao snažnu potporu hrvatske vlade. S obzirom na to da je taj projekt vrijedan oko tri milijarde eura, ističe se da bi on bio sudbinski važan za posrnuli Konstruktor.

Ministar prometa Crne Gore Andrija Lompar u srijedu je u podgoričkom dnevniku "Pobjeda" izjavio kako je crnogorska vlada poslala u utorak službeni poziv kineskoj tvrtki "Poly Technologies" za početak pregovora o izgradnji autoceste od Bara do granice sa Srbijom. Po Lamparovim riječima, u crnogorski posao stoljeća trebalo bi se krenuti na temelju međudržavnog ugovora kojim se jasno preciziraju obaveze, a prihvaćaju ga parlamenti dviju država.

Da Crna Gora neće odustati od gradnje autoceste Bar-Boljari, bez obzira na to što su propali raniji tenderi s hrvatskim Konstruktorom i grčko-izraelskim konzorcijem "Aktor"HCH, poručio je u utorak i novi mandatar crnogorske vlade Igor Lukšić u inauguracijskom govoru u Skupštini Crne Gore.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika