30.12.2010. / 09:49

Autor: Nacional.hr

Tresao se Zagreb: Potres od 2,8 stupnjeva uzdrmao glavni grad

Kako javlja Europsko-mediteranski seizmološki centar, epicentar je bio dva kilometra od Zaprešića, na dubini od dva kilometra

U 9 sati i 24 minute Zagreb je uzdrmao potres magnitude 2,8 stupnjeva po Richteru, a intenzitet u epicentru bio je četvrtog stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, javlja DUZS. Epicentar potresa bio je 17 kilometara sjeverozapadno od Zagreba.

Podrhtavanje tla trajalo je nekoliko sekundi, a zasad nije poznato je li prouzročio ikakvu materijalnu štetu, iako ako je suditi prema jačini potresa, teško da je došlo do nekih oštećenja.

Kako javlja Europsko-mediteranski seizmološki centar, epicentar je bio dva kilometra od Zaprešića, na dubini od dva kilometra.

Tijekom noći u Srbiji i na Kosovu su zabilježena dva slabija potresa. Jačina potresa u okolini Kraljeva bila je 1,8 stupnja po Richteru, dok je magnituda drugog potresa, kod Prizrena, bila 1,5 stupnja.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika