30.12.2010. / 14:09

Autor: Nacional.hr

Pupovac: 'Kalmeta i Milinović? Vjerujem da je Kosor spremna za dodatne smjene u Vladi'

Upitan smatra li da je u doglednoj budućnosti neizbježan odlazak ministara Milinovića i Kalmete, Pupovac je rekao kako se radi o snažnim ljudima HDZ-a, ali i isto tako i pojedincima čiji je ugled daleko ispod podrške koju imaju u stranačkoj bazi

Milorad Pupovac i Jadranka Kosor: Autor:
Marko Lukunić/PIXSELLMilorad Pupovac i Jadranka Kosor: Autor: Marko Lukunić/PIXSELLČelnik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac rekao je u intervjuu za tjednik Novosti kako bi SDSS u slučaju zaustavljanja rekonstrukcije Vlade bio pozvao na izbore. Naime, prema njegovom mišljenju, najnovija rekonstrukcija je 'suštinska zato što dovodi mlađe i svježije ljude s mnogo više energije i ideja, ali i ozbiljan pokazatelj reformi u HDZ-u', uz dodatak kako su kadrovske promjene u vladi trebale biti napravljene i ranije.

Upitan smatra li da je u doglednoj budućnosti neizbježan odlazak ministara Milinovića i Kalmete, Pupovac je rekao kako se radi o snažnim ljudima HDZ-a, ali i isto tako i pojedincima čiji je ugled daleko ispod podrške koju imaju u stranačkoj bazi. " Ako HDZ želi dobiti podršku opće javnosti, morat će tražiti način da ispravi tu disproporciju. Ovim što je dosad napravila, premijerka je pokazala da ima volje i snage, a ja spadam među one koji su spremni vjerovati da će ići i dalje, ako bude potrebno", rekao je Pupovac, koji smatra kako SDP, najveća oporbena stranka u Hrvatskoj, nedovoljno razumije manjinsku politiku. Kao argument za taj zaključak, Pupovac navodi optužbe na račun omogućavanja monopola SDSS u političkom predstavljanju Srba, u čemu prednjači upravo SDP. Na prigovore o većinskom sistemu kod izbora tri zagarantirana srpska zastupnika Pupovac kaže da se tim zaštitnim mehanizmom željelo izbjeći rasipanje mandata, čime bi oslabio politički utjecaj srpske zajednice, jer bi bilo teško oformiti klub i stvoriti jedinstvenu politiku.

"Ima ljudi u SDP-u koji, nažalost, nisu naučili ono što su naučili neki iz HDZ-a: da živimo u novom vremenu u kojem manjinska politika treba biti gledana kao sastavni dio hrvatske demokratske scene. Glavni je problem što je netko htio da se na SDSS po drugi put svali neka vrsta društvenoga jala zbog činjenice da podržavamo opstanak koalicije. To je prvi put bilo prije donošenja proračuna, a drugi put sada. SDP je pomislio da smo mi možda najslabija karika koalicije, ali to je pogrešna pomisao: umjesto da s nama razvija partnerske odnose za budućnost, on nas napada. Žao nam je što od SDP-a, stranke koja nam je ideološki najbliža, doživljavamo napade bez ozbiljnog razgovora o tome što znači novi izborni model i zašto smatramo da ovoga trenutka zazivanje izvanrednih izbora ide u prilog onim krugovima, uključujući i one u HDZ-u, koji bi htjeli zaustaviti ono što se zaustaviti ne smije, a to je borba protiv korupcije, stabiliziranje pravosuđa i državnih institucije, te pročišćavanje stranaka od negativnog nasljeđa prošlosti", rekao je Pupovac za Novosti.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
20/11/10

imalkogod, 30.12.10. 14:40

Jaca ostavila najvećeg kriminalca Kalmetu i Milinovića.A kao bori se protiv kriminala....uzas!!!


registracija
1/1/70

, 30.12.10. 14:43

Kosorica ako hoće dokazati da joj je stalo do suzbijanja korupcije...pod hitno se mora rijesiti Kalmete....inace gubi na vjerodostojnosti.


registracija
1/1/70

, 30.12.10. 14:45

Premijerka jednog kriminalca apsi,a dva ostavlja na polozajima ministarskim. A onu su Kalmeta i Milinović.


registracija
28/4/10

Zvonko, 30.12.10. 14:56

Kad ćeš ti Pupovac odgovarati za pronevjeru 3,8 milijuna kn za koji te optužuju tvoji? Nemoj samo reći da je to predizborna kampanja!
Što se tiče čišćenja, ti prvo počisti svoje redove od četnika, kako bi srpsku nacionalnu manjinu srbi i predstavljali. Mislim na četnike Stanimirovića, Gajicu i Uzelca.
I na kraju, gdje su sada svi oni vrli novinari koji su Mesiću virili iz šupka kada je prosipao drvlje i kamenje po hercegovcima i dijaspori, da kako nam neće oni određivati kuda ide naša lijepa, dočim nam sada srbi čuvaju vladu i svojim ultimatumima od 12 milijardi kuna u proteklih 7 godina sisaju krv, a da je jedan Merčep koji je branio Vukovar od Stanimirovića sada u ćuzi a ovaj u bubrežnom proračunskom loju.
Fuj!


registracija
30/6/10

petrus7, 30.12.10. 15:08

Evo zvonko pljuje po stranci koja njegovu dragu srpkinju drži na vlasti. Nemoj tako zvončice. Da nisi prožvikao kad pišeš takve "nebuloze"?


registracija
29/11/09

Ivis, 30.12.10. 15:33

Jaca za ivom, milo za jacom, tko je nastupni? Goli je rezerva Remetincu. Bez brige za prenapucenost!


registracija
20/11/10

imalkogod, 30.12.10. 15:39

Na ovoj slici vidim samo Srbe,da ne bu zabune,prema poštenim Srbima nikad niš imao protiv..dapače,samo konstatiram,ova grupacija Srba na slici i nisu baš pošteni?Jaco,izbaci Kalmetu i Milinovića iz straanke i prepusti ih USKOK-u !!!


registracija
1/12/10

kibidabi, 30.12.10. 15:41

U prva max sam pomislio da se JACA zaista rijasava kriminalaca..kad ono !!!! Ostavi KALMETU najvećeg mafijasa.Uzas!!!


registracija
1/12/10

tavan, 30.12.10. 15:42

Srpska posla. Jednog lopova zrtvuju a tri još veće lopova ostave na polozajima.


registracija
1/1/70

, 30.12.10. 15:51

Eeeeeeeee,i ova JACA je jedan obični palamudzija.Kad je mogla ostaviti kalmetu,Milinovića,znajte da joj ni na kraj pameti nije borba o korupciji i kriminalu.Jeezivo.


registracija
27/7/09

columbo, 30.12.10. 18:03

Ovdje smo manje vise svi kao po dogovoru - uzas i bijes zbog ne smjenjivanja Kalmete. No, ne zbog nas, nego poradi cinjenica koje joj sjeku granu na kojoj sjedi, gospodja Kosor se mora rijesiti zadarskog mafijasa. Kad joj to dopre do glave, bojim se bit ce prekasno za sve nas. A Milinovic? On je manje vise isti kao gore spomenuti, no ipak vjerujem da je nesto manji kriminalac.
Bilo kako bilo s njima dvojicom u Vladi potvrdjuje se nemoc i mazanje ociju javnosti...


registracija
12/12/10

112131, 31.12.10. 06:04

bojjim se da je za nas sve ovo već davno prekasno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika