30.12.2010. / 16:26

Autor: Martina Čizmić

Kosor: 'Najveća kazna za lopove je kad ostanu bez ukradenog novca'

Premijerka je na kraju istaknula i kako su tijekom prošle godine na 66 sjednica prihvatili 1976 akata kroz 1541 točku dnevnog reda te je svim članovima Vlade poželjela sretnu Novu godinu

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor sjednicu Vlade započela je pozdravom novim ministrima te željama da pomognu svojim radom ostvarenju svih planova i ciljeva. Još je jednom zahvalila dosadašnjim ministrima na njihovom predanom radu. Na svemu onome čemu su doprinijeli.

Posljednju sjednicu u 2010. godini premijerka je iskoristila za pogled unatrag na sve što je njena vlada učinila te kratki pregled svega onoga što ih još očekuje sljedeće godine. Podsjetila je na objedinjavanje javne nabave čime je već ušteđeno 70 milijuna kuna, a to je i ujedno moćno oružje u borbi protiv korupcije.

Također, zahvalila je i djelatnicima MUP-a na borbi protiv korupcije. Istaknula je kako je Vlada izradila okvir za borbu, a policija je taj posao obavila, kao i MInistarstvo pravosuđa.

"Tijekom ove godine usvojili smo Zakon o oduzimanju imovine stečene kaznenim djelom. To je jedan važan korak dalje, korak naprijed", rekla je premijerka. "Najveća kazna sustiže one koji su uzimali a nisu smjeli, u trenutku kad shvate da će im se uzeti imovina, da će ostati bez novca, da će ostati bez svega onoga zbog čega su se upustili u krađu i lopovluk", dodala je.

Podsjetila je i na promjene Ustava kojima je uvedeno pravilo nezastarjevanja kriminala iz pretvorebe te izrazila svoju nadu da će to omogućiti procesuiranje i tih kaznenih djela.

Premijerka je na kraju istaknula i kako su tijekom prošle godine na 66 sjednica prihvatili 1976 akata kroz 1541 točku dnevnog reda te je svim članovima Vlade poželjela sretnu Novu godinu.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
23/7/05

vkrstul4, 30.12.10. 17:50

''Kosor: 'Najveća kazna za lopove je kad ostanu bez ukradenog novca'''
Zbunjujuće je da predsjednica vlade to iznosi kao ''veliku mudrost'', pa i činjenica, da je ''timu'', kako sama voli reći, kojem je ona na čelu, toliko dugo trabalo, da tu tako očito istinu,
javno objavi i potrudi se da se oživotvori.

Jer i neobrazovanom je jasno da kada lopovu uzmeš sve ono što ukrao je, da si ga tada suočio sa istinom,
1.s da je sav njegov trud,- propao,
u jedno ništa se pretvorio.
2. da je izložen je javnom ruglu i javnoj kazni.
3. da je tu ''nečist'', nemoguće očistiti.
4. da se tako šalje javna poruka svima,
''ne isplati se lopovom biti''.
Da, da ali što je sa onih 200 bogatih porodica,
ili sa istinom u riječi;
Sir 27,2
Kolac se zabija između dva kamena,
a grijeh se utiskuje između kupnje i prodaje.
Riječ Božja, ili da ''između kupnje i prodaje stoji grijeh'' dade se vrlo lako zdravim razumom potvrditi kao istina.
Krista slavimo !!


registracija
7/2/10

crvenoperka, 31.12.10. 09:57

I TI PLESNIVKA- JADRANKA SI UKRALA STAN BRANITELJU KAKO TE NIJE STID KURRRR IZ PAKRACA.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika