30.12.2010. / 18:02

Autor: Hina

Dodik najavio da će tužiti Ashdowna zbog kršenja Daytonskog sporazuma

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je u četvrtak da će u Velikoj Britaniji podnijeti tužbu protiv bivšega visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Paddyja Ashdowna zbog navodnog kršenja Daytonskog sporazuma.

Paddy AshdownPaddy AshdownPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je u četvrtak da će u Velikoj Britaniji podnijeti tužbu protiv bivšega visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Paddyja Ashdowna zbog navodnog kršenja Daytonskog sporazuma.

Dodik je novinarima u Banjoj Luci rekao da je Ashdown tijekom svojega mandata u BiH "arogantnim ponašanjem kršio Daytonski sporazum radeći na štetu Republike Srpske".

Objasnio je kako su entitetske vlasti angažirale i platile posebni odvjetnički tim koji je zadužen da podnese tužbu, vjerojatno na sudu u Londonu.

Dodik nije rekao na kakvoj bi se osnovi tužba mogla podnijeti s obzirom na to da svi visoki predstavnici u BiH uživaju puni diplomatski imunitet i nije ih moguće kazneno goniti zbog odluka koje donose.

Lord Ashdown bio je na dužnosti visokog predstavnika u BiH od svibnja 2002. do svibnja 2006. godine.

Za svojega mandata pokazao se krajnje energičnim diplomatom koji nije prezao od smjene mnogih izabranih dužnosnika za koje se smatralo da su umiješani u kriminalne aktivnosti ili da su dio mreže koja je podupirala optužene ratne zločince.

Odlukama Paddyja Ashdowna BiH je, među ostalim, dobila jedinstvene oružane snage, a sustav neizravnog oporezivanja s entiteta je prenesen na državu.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 30.12.10. 20:03

Kako nema kumentara??? Pa ovaj junak iz republike srpske troši novac pureznih obveznika (republike srpske i tko zna kojih još) na proizvedenu galamu iz koje se ne može čuti ništa! Bitno je da se proizvodi galama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika