31.12.2010. / 08:53

Autor: Nacional.hr

Život Sanaderovih

Na zidovima visjelo pet Bukovaca, a u četiri mjeseca 2009. potrošeno 6 milijuna kuna

Sanader u svojoj kolekciji ima čak pet djela ovog poznatog autora koja vrijede oko 210 tisuća eura. Ona koju su svi vidjeli "Krpanje mreže" koju je izložio u Haagu je među najjeftinijim Bukovčevim slikama

Ivo Sanader danas se grije u salzburškom istražnom zatvoruIvo Sanader danas se grije u salzburškom istražnom zatvoruBivši premijer Ivo Sanader i dalje je pod lupom istražitelja koji prikupljaju dokaze oko njegove umješanosti u afere kojima se isisavao novac iz državnih poduzeća.

Sve je izvjesnije kako je Sanader dio tog novca izdvojio i za proširenje svoje umjetničke kolekcije. Naime, već se otprije znalo kako bivši predsjednik vlade u svojoj kolekciji ima vrijedna dijela, a među njima i sliku Vlahe Bukovca koju je posudio za izložbu u Den Haagu.

Međutim, ako je vjerovati pisanju Večernjeg lista, Sanader u svojoj kolekciji ima čak pet djela ovog poznatog autora koja vrijede oko 210 tisuća eura. Ona koju su svi vidjeli "Krpanje mreže" koju je izložio u Haagu je među najjeftinijim Bukovčevim slikama, vrijedi niti 20 tisuća eura, što znači da je one skuplje, kapitalne primjerke kolekcije skrivao.

Ostaje pitanje odakle Sanaderu novac za kupnju Bukovčevih djela. No, ako se pogleda koju je svotu izvukao samo u aferi Fimi media, tih 210 tisuća eura je zapravo 'kikiriki'.

Prema pisanju Jutarnejg lista USKOK je u svojoj istrazi došao do zaključka da je Sanaderu predano najmanje 28 milijuna kuna, od 44 koliko se sumnja da je ukupna šteta u aferi Fimi media.

USKOK je u svom zahtjevu za blokadom imovine Ive Sanadera također napisao i da je bivši premijer u tazdoblju od sam četiri mjeseca nakon što je otišao s mjesta predsjednika vlade raspolagao novčanim sredstvima od oko 6,000.000 kuna. Toliku su svotu samo u tom razdoblju na razn e načine potrošili Sanader i njegova supruga, iako su njihovi zajednički prihodi od 2000. do danas iznosili oko 3,5 milijuna kuna. Nesrazmjer u količini novca više je nego očit te je zbog toga USKOK i zatražio blokadu imovine i računa obitelji Sanader.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 31.12.10. 09:22

Ima se ,može se! Sve one koji su glasali za ADZe i koji još glasaju za te lopove izvesti pred prijeki sud.


registracija
27/7/09

columbo, 31.12.10. 10:07

VI u Nacionalu uglavnom prenosite sto drugi pisu, a vrlo je malo autorskih priloga, tako da uopce ne znam cemu je svrha svemu to. A bas kad se tice Vecernjeg lista i Jutarnjeg lista, mislim da bi sve uglavnom trebalo ignorirati, jer svaki od tih dnevnika su do jucer bili revni Sanaderovi servisi i rame za plakanje. Danas okrenuse curak naopako, opet bez reda i bez mjere, bas kakvi bijahu u velicanju voljenog gazde...
Mislite naravno, sve to prenosenje tudjih papazjanija je u ime pravovremenog informiranja, ali bas u ime samog
informiranja, uzdajte se u se i u svoje kljuse...


registracija
11/1/10

fluid, 31.12.10. 10:58

Dok je pokojni Puki pisao,znalo se da su informacije njegove i originalne.Znalo se da je pustio samo malo dima a da se prava vatra krije u pozadini vijesti.te vijesti su uglavnom predhodile mnogim kriminalističkim obradama a šteta je što tada Bajić nije uopće funkcionirao.Tada je Sanader uzimao najviše maha.Vidi se točno koliko je bio "slobodan"uzimati.Bez ikakvog straha,kompleksa ili sankcija.No sačekajmo kraj.Trakavica je tako duuuuuuuuga.


registracija
11/1/10

fluid, 31.12.10. 11:01

Ponavljam;dok svi akteri hrvatske propasti nebudu sankcionirani,nema vjerodostojnosti na pravosudnom nebu hrvatskom.Dakle;Pašalić,Škegro,Brzović,Rebić,Valentić,Gregorić,Jarnjak,Šeks,Kutle itd.itd.A može i promjenjenim redosljedom.Kako tko izvoli.Akteri uvijek ostaju isti i svima dobro dobro znani.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika