02.01.2011. / 09:15

Autor: Hina

7 tisuća parova na Tajvanu vjenčalo se prvog dana nove godine

Jedno od njih, s više od stotinu parova, vodio je tajvanski predsjednik Ma Ying-jeou. Mladence je zatražio da su ljube "100 sekundi" i zatim da "rade djecu" jer Tajvan ima jednu od najnižih stopa prirasta na svijetu

Sedam tisuća parova vjenčalo se na Tajvanu prvog dana nove godine, jer se vjeruje da je to bio jako sretan dan.

U subotu se na tom otoku, osim dolaska nove godine, slavila i stota godišnjica uspostave Republike Kine, što je službeni naziv Tajvana. Tamošnji Kinezi vjeruju da je brojka 100 simbolički "savršena". Stoga se novovjenčanima čestitalo s "bai nian he hao", što znači "sto godina sretna braka".

Diljem Tajvana u subotu se održavala grupna vjenčanja. Jedno od njih, s više od stotinu parova, vodio je tajvanski predsjednik Ma Ying-jeou. Mladence je zatražio da su ljube "100 sekundi" i zatim da "rade djecu" jer Tajvan ima jednu od najnižih stopa prirasta na svijetu.

Neke žene su odlučile i roditi u subotu. Dijete rođeno prvog dana nove godine, kaže vjerovanje, imat će sretan život. Samo u glavnom gradu Taipeiju u subotu je rođeno 28 beba, od kojih 19 na zahtjev roditelja carskim rezom prije termina.

Vezane vijesti

Tisuće dočekale 2012. na gradskim trgovima

Tisuće dočekale 2012. na gradskim trgovima

Novu 2012. godinu Splićani i njihovi gosti dočekali su na Rivi uz vatromet i dobru zabavu. Doček je organiziran i po lokalnim klubovima, restoranima,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika