03.01.2011. / 11:50

Autor: Nacional.hr

Egipatske vlasti uhitile sedam osoba osumnjičenih za novogodišnji napad

Policija je izjavila kako se usredotočila se na lokalnu grupu islamista, koja iako nema direktne veze s al-Qaidom niti je preuzela odgovornost za napad, glavni subjekt istrage

Ikona iz koptske crkve Al-Qiddissine (Reuters)Ikona iz koptske crkve Al-Qiddissine (Reuters)Egipatske snage sigurnosti zadržale su sedam osoba za koje se sumnja kako su u vezi s napadom na koptsku crkvu u Aleksandriji u kojem je poginula 21 osoba, izvještava portal guardian.co.uk.

Za napad na samu Novu godinu u kojem je ozlijeđeno 97 kršćana, uhićeno je ukupno 17 osoba, no deset je pušteno na slobodu.

Policija je izjavila kako se usredotočila se na lokalnu grupu islamista, koja iako nema direktne veze s al-Qaidom niti je preuzela odgovornost za napad, glavni subjekt istrage. Teroristički napad uključivao je automobil i bombaša samoubojicu rekla je policija. Egipatski kopti su dio pravoslavne crkve i čine 10 posto državne populacije, najveća su kršćanska zajednica u arapskom svijetu.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika