04.01.2011. / 08:45

Autor: Nacional.hr

Ključ u bravi: Ingra zbog milijunskog duga zatvorila Arenu Zagreb

Grad Zagreb se ugovorom iz 2007. obvezao da će Holding za korištenje prostora Arene, koju je uzeo u 28-godišnji zakup, plaćati Ingri 7,2 milijuna eura godišnje

Arena Zagreb je zatvorena. Ingra, koja je vlasnik Arene, tako je ostvarila prijetnju jer joj Zagrebački holding nije isplatio novac za održavanje.

Djelatnicima Holdinga, pa i direktoru Arene Tomislavu Pervanu, Ingra je zabranila ulaz u građevinu. Trenutačno je dvorana u hladnom pogonu do daljnjeg, a upitno je održavanje događanja tijekom siječnja.

Grad Zagreb se ugovorom iz 2007. obvezao da će Holding za korištenje prostora Arene, koju je uzeo u 28-godišnji zakup, plaćati Ingri 7,2 milijuna eura godišnje.

U Ingri su polovicom prosinca 2010. godine prozivali i Zagrebački holding koji je, tvrdili su, uplatio tek 1,6 milijuna kuna za održavanje dvorane. No u Zagrebačkom holdingu su istaknuli da je ta gradska tvrtka samo posrednik između vlasnika dvorane Ingre te Grada i Republike Hrvatske s druge strane.

„Fizički nismo u Areni, ali i dalje radimo na svim unaprijed dogovorenim događajima. Nadamo se da će Ingra, Grad i država pronaći zajedničko rješenje jer će se u protivnom u pitanje dovesti događanja u Areni, a prvo koje nam slijedi je utakmica hokeja na ledu potkraj mjeseca", rekao je direktor Arene Tomislav Pervan za Jutarnji list.

Vezane vijesti

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Na istom tradicionalnom tržištu na kojem je Ingra sklopila lanjski visokovrijedan projekt, nisu željeli otkriti kojem, ugovorena je realizacija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika