04.01.2011. / 20:51

Autor: Hina

Grad Split se ipak opametio: Muzeji će morati popisati svu svoju građu

U povodu medijskih nagađanja o nestanku dijela muzejske građe iz Splita i povezivanje navodna nestanka s umjetninama bivšeg premijera Ive Sanadera, danas se oglasila splitska dogradonačelnica Anđelka Visković, najavivši da će ravnateljima svih muzeja u gradskom vlasništvu biti poslano pismo sa zahtjevom da "točno utvrde trenutačno stanje muzejske građe".

Medijski natpisi o nestalim umjetninama pokrenuli su popisivanje umjetnina u splitskim muzejimaMedijski natpisi o nestalim umjetninama pokrenuli su popisivanje umjetnina u splitskim muzejimaU povodu medijskih nagađanja o nestanku dijela muzejske građe iz Splita i povezivanje navodna nestanka s umjetninama bivšeg premijera Ive Sanadera, danas se oglasila splitska dogradonačelnica Anđelka Visković, najavivši da će ravnateljima svih muzeja u gradskom vlasništvu biti poslano pismo sa zahtjevom da "točno utvrde trenutačno stanje muzejske građe".

"U pismu ćemo tražiti da nam se utvrdi kad je u muzeju obavljena državna revizija, jer zakon predviđa da se revizija obavlja svakih pet godina", rekla je Visković danas za Radio Split.

"Mi ćemo učiniti sve kako bismo zašititli imovinu naših muzeja, odnosno imovinu grada Splita", istaknula je Visković.

Muzej grada Splita danas je preko svog odvjetnika Nediljka Ivančevića odbacio medijske navode po kojima je nestao dio izložaka tog muzeja.

"Navedene informacije su potpuno netočne, jer iz Muzeja grada Splita nisu ukradene niti su nestale umjetničke slike ili inkunabule. Netočno je da se Muzej ne brine o umjetničkom fundusu te da se, zbog rodbinskih veza ravnateljice muzeja Elvire Šarić-Kostić sa suprugom Ive Sanadera, muzej nije u stanju ispravno skrbiti i štititi sve eksponate koji su povjereni muzeju", navodi se, među ostalim, u tekstu odvjetničkog ureda.

Prošlih dana mediji su objavljivali i izjave splitskog antikvara Zorana Bauka u kojima tvrdi da je gotovo siguran kako je dio umjetnina iz splitskog muzeja kod Sanaderovih.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika