16.10.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

MEDICINA

RODILA VLASTITE UNUKE

....


Sharon Dunn, 48-godišnja Amerikanka, rodila je u bolnici u Rapid Cityju blizanke – vlastite unučice. Ona je naime bila majka-surogat svojoj vlastitoj kćeri, koja nije mogla imati dijete, pa je tako porodivši dvoje djevojčice postala – bakom. Njena kćer Trish Roberts rodila se bez maternice, pa stoga ne može imati djece. Ona i njen suprug Mike Roberts pokušali su usvojiti dijete, ali im to nije uspjelo. Zato je uskočila upomoć njena majka Sharon Dunn, koja se sjetila kako je prije desetak godina jedna majka rodila blizance za svoju kćer, koja – kao i njena kći – nije mogla imati dijete, te se ponudila da će i ona to svojoj kćeri napraviti.
Liječnici su ih obje pregledali, te ustanovili da se jajašca Trish Roberts mogu u epruveti oploditi sa spermom njenog muža, pa potom prenijeti u maternicu njene majke, koja je sposobna da nosi djecu. Oplođena su dva jajašca, a kod svakog je bilo 50:50 posto izgleda da će implantacija u maternicu uspjeti. Uspjela je s oba jajašca, pa je Sharon Dunn rodila dvije zdrave djevojčice.
Zanimljivo je da su Sharon Dunn došla posjetiti Christa Uchytil, čija je majka Arlette Schweitzer prije 11 godina za nju rodila dvoje djece. S njom su Sharon Dunn došli dati podršku i njena djeca Chad i Chelsea, koje je također rodila njihova baka.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika