29.04.2005. / 00:00

Autor: Andrej Arnerić

HRVATSKA

NASTAVLJA SE PROSVJED RADNIKA SLJEMENA NA MARKOVIM TRGOM


Radnici Sljemena nastavili su u petak s prosvjedom na Markovu trgu nakon što se u četvrtak nisu supjeli dogovoriti s predstavnicima Vlade oko ispunjenja svojih zahtjeva. Radnici zahtijevaju isplatu triju zaostalih plaća i vraćanje dionica Sljemena Hrvatskom fondu za privatizaciju, što je dogovoreno u vladinu Uredu za socijalno partnerstvo. Preko 60-tak radnika provelo je noć na Markovu trgu u vrećama za spavanje, a tijekom dana pridružit će im se ostali od ukupno 300-tinjak zaposlenih. Radnici Sljemena su najavili ostanak pred Vladom ako treba i do Božića ne ispune li se njihovi zahtjevi.
Sindikat poljoprivrede koji je organizirao prosvjed tvrdi da je tvrtka Finagra, većinski vlasnik Sljemena, nezakonito ušla u to poduzeće kako bi zaustavila proizvodnju i prodala zemljište za ekstra-profit. Na jučerašnjem sastanku sindikalista s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom dogovoreno je da će se danas u 12 sati sastati predstavnici Sindikata, Vlade, Finagre i Privredne banke Zagreb kako bi pokušali pronaći riješenje problema.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika