29.04.2005. / 00:00

Autor: Andrej Arnerić

HRVATSKA

PREDSJEDNIK MESIĆ: MEDIJI NE ISPUNJAVAJU SVOJU ZADAĆU


“Mediji u tranzicijskim zemljama jugoistične Europe ne ispunjavaju zadaću koja bi ih činila potpornim stupom demokracije. Osobno me mediji, uz časne iznimke, ne zadovoljavaju istinitošću izvještavanja”, izjavio je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Predsjednik je prilikom međunarodne konferencije “15 godina tranzicje u jugoistočnoj Europi” dodao kako su mediji sve manje ogledalo života, a sve više se pretvaraju u nešto slično televizijskim trakavicama.
“Dobili smo medijsku scenu na kojoj su odgovornost i etičnost gotovo neprepoznati, u kojoj caruju prenositelji skandala i poznavatelji podzemlja, političkog i onog drugog”, dodao je predsjednik.
Stjepan Malović, profesor s zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti ocijenio je tom prilikom kako je Vjesnik jedina ozbiljna novina na medijskoj sceni, dok su Večernji list i Jutarnji list između novina i tabloida.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika