19.01.2011. / 14:19

Autor: Totalsport

Slika raspetog Davida Beckhama završila kod Boya Georgea

Autor, engleski likovni umjetnik Johnny Cotter, njome je želio ilustrirati dileme između životnog stila i životnih ciljeva, pa ju je objesio na pročelje zgrade u kojoj se nalazi njegova galerija, u engleskom Kentu, i to baš u predbožićno vrijeme

Raspeti David Beckham pribijen je na križ odjeven u dres engleske reprezentacije. Na vrhu križa novčanica je od jednog dolara, a u podnožju trofeji svjetskog prvaka umazani nogometaševom krvlju...

Riječ je o slici u prirodnoj veličini, umjetničkom djelu koje nosi naziv Let Me Listen to Me and Not to Them. Autor, engleski likovni umjetnik Johnny Cotter, njome je želio ilustrirati dileme između životnog stila i životnih ciljeva, pa ju je objesio na pročelje zgrade u kojoj se nalazi njegova galerija, u engleskom Kentu, i to baš u predbožićno vrijeme.

Djelo na koje je autora ponukala informacija da više Engleza zna za Davida Beckhama nego za Isusa Krista uznemirilo je jednoga anonimnog susjeda, koji je umjetnika prijavio policiji. Nakon što su izašli na teren, policijski su službenici intervjuirali Cottera i zaključili da njegov čin nije uvredljiv.

- To je umjetničko djelo. Slika je postala lokalna atrakcija. Ljudi se zaustavljaju na ulici da bi je fotografirali - rekao je Cotter, dok su iz nadležne policijske postaje konstatirali:

- Možemo razumjeti da je slika povrijedila nečije vjerske osjećaje, ali ne možemo govoriti o uvredljivom činu. Uostalom, vlasnik će sliku uskoro ionako skinuti.

Skinut će je kako bi je predao njezinu ponosnome novom vlasniku, bivšemu britanskome kontroverznom pjevaču Boyu Georgeu, frontmenu u 80-ima popularne pop-skupine Culture Club.

Vezane vijesti

Beckham: Trenerski posao me ne zanima

Beckham: Trenerski posao me ne zanima

David Beckham, koji je prije mjesec dana proslavio 37. rođendan, veli kako ne razmišlja o mogućnosti obavljanja trenerskog posla kada objesi kopačke… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika