Objavljeno u Nacionalu br. 794, 2011-02-01

Autor: Marko Biočina

Promocija ministrovog čovjeka

Karamarkov prijatelj Davorin Pavlović na čelu tvrtke iz afere Daimler

Centar za vozila Hrvatske je poduzeće koje je, nedavno je otkriveno, bilo osnivač tvrtke IM metal, osumnjičene za isplaćivanje tri milijuna eura mita neimenovanim hrvatskim državnim dužnosnicima povezano s poslom nabave vatrogasnih vozila njemačke kompanije Daimler Chrysler

Tomislav Karamarko godinama je surađivao s Pavlovićem u MUP-u, a potom i u tvrtki Soboli koju je vodio do 2005.Tomislav Karamarko godinama je surađivao s Pavlovićem u MUP-u, a potom i u tvrtki Soboli koju je vodio do 2005.Davorin Pavlović, bivši dugogodišnji šef tehnike u MUP-u i direktor poznate tvrtke Soboli, te prijatelj ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, nedavno je imenovan na poziciju predsjednika Uprave tvrtke Centar za vozila Hrvatske, koja je svojedobno bila povezana s korupcijskom aferom Daimler.

Pavlović je na toj poziciji zamijenio nekadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ivana Penića. Centar za vozila Hrvatske je poduzeće koje je, nedavno je otkriveno, bilo osnivač tvrtke IM metal, osumnjičene za isplaćivanje tri milijuna eura mita neimenovanim hrvatskim državnim dužnosnicima povezano s poslom nabave vatrogasnih vozila njemačke kompanije Daimler Chrysler.

Prije nekoliko tjedna američki sud u Hrvatsku je poslao oko 30 tisuća stranica novih dokumenata vezanih za aferu, a ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko najavio je kako očekuje da će u tim dokumentima biti sadržane informacije važne za razrješenje cijelog slučaja.

Može se pretpostaviti da će u sklopu te istrage biti obuhvaćeno i poslovanje tvrtke Centar za vozila Hrvatske. Karamarko i Pavlović surađivali su još krajem 90-ih dok su obojica bili zaposleni u MUP-u, a potom i u tvrtki Soboli u kojoj je Karamarko bio jedan od osnivača i obnašao dužnost predsjednika Uprave od 2003. do 2005. godine, kad je navodno svoj udjel prodao.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 01.02.11. 05:39

Svi su izgledi da će Karamarce morati uhititi samog sebe do kraja ove istrage.


registracija
7/6/05

Marko, 01.02.11. 07:27

E Marko crni Marko koliko si ti uzeo eura i stavio u svoj dzep a tu glumis nekog Serifa po hrvatskoj kada ode tvoj HDZ ode i ti sa njima u bajbuk.
Kazu nasi stari KAKAV CACA TAKAV I SIN.


registracija
4/3/10

akobogda, 01.02.11. 17:19

CVH ima pravilnike i naputke načinjene kao idealna podloga korupciji. Previše toga se može tumačiti otprilike i kako kome paše. Odgovornost ???


registracija
27/7/09

verina, 01.02.11. 20:42

vjerojatno će se vrlo brzo otkriti da je i CVH služio za izvlačenje novaca u crnu hdz-ovu vreću bez dna. penić je to pobjegao u mirovinu?


registracija
2/12/07

lei, 04.02.11. 09:56

A stalno su optuživali SDP? Sad je jasno zašto ih se nije gonilo...


registracija
3/9/10

vasiona55, 04.02.11. 15:56

Opa! Karat će ga, karati. Neće znati ni kak se zove!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika