09.02.2011. / 14:10

Autor: Hina

Tužitelji zatražili hitno suđenje talijanskom premijeru Berlusconiju

Zahtjev milanskog tužiteljstva, koji znači da tužitelji smatraju kako imaju dovoljno dokaza da se preskoči preliminarno saslušanje, stavit će dodatni pritisak na 74-godišnjeg premijera čija vlada desnog centra visi o koncu

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiMilanski tužitelji u srijedu su nadležnom sudu formalno predali zahtjev da talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju smjesta počne suđenje zbog optužbi da je plaćao seksualne usluge maloljetnoj djevojci i izvršio pritisak da se istu pusti iz pritvora gdje je dospjela zbog optužbi za krađu, doznaje se iz sudskih izvora.

Zahtjev milanskog tužiteljstva, koji znači da tužitelji smatraju kako imaju dovoljno dokaza da se preskoči preliminarno saslušanje, stavit će dodatni pritisak na 74-godišnjeg premijera čija vlada desnog centra visi o koncu.

Tužitelji u Milanu tvrde da je Berlusconi platio seksualne usluge "znatnom" broju djevojaka, uključujući i 17-godišnju Marokanku Karimu El Mahroug, plesačicu u jednom noćnom klubu, poznatu po nadimku "Ruby".

Također tvrde da je Berlusconi izvršio pritisak na policiju da Ruby, osumnjičenu za krađu, pusti iz pritvora.

Berlusconi opovrgava bilo kakva kaznena djela i tvrdi da ga politički motivirani ljevičarski suci žele otjerati s vlasti. Do sada je odbijao da ga se ispita u slučaju "Ruby". Intervenciju u policiji objašnjava time što mu je rečeno da je El Mahroug nećakinja egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka. Njegovi odvjetnici tvrde da nije učinio ništa nečasno te da je pokušavao izbjeći mogući neugodni diplomatski skandal.

Sudac u Milanu sada ima pet dana da odluči o zahtjevu tužiteljstva, iako se taj rok može produljiti za maksimalno još pet dana. Ukoliko odobri zahtjev, suđenje može početi kroz koji mjesec.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 09.02.11. 20:52

Pa ko bi takvom ljepotanu tražio novac za snosaj? Ti tužitelji nemaju pojima sto je to ljubav naročito na prvi pogled.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika