25.06.2012. / 11:31

Autor: Totalsport

Pirlo:

"Panenka" je slomila Engleze

Možda i najveći junak sinoćnje utakmice, vratar Gianluigi Buffon, se složio sa svojim kolegom iz Juventusa da je Italija zaslužila igrati polufinale

Andrea PirloAndrea Pirlo"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog prvenstva protiv Engleske bio ključan u slamanju ionako slabog mentaliteta Engleza kada su penali u pitanju...

Talijani su u lutriji jedanaesteraca, nakon što je 120 minuta utakmice završilo bez pogodaka, zaostajali 2-1 i to nakon što je Riccardo Montolivo promašio, a Wayne Rooney pogodio svoj penal u drugoj seriji. Nakon toga je loptu uzeo Pirlo, te ju u stilu legendarnog Panenke samo lagano potkopao i poslao po sredini gola. Vratar Engleske Joe Hart otišao je u krivu stranu i nije imao šansi vratiti se kako bi zaustavio pogodak koji je pokrenuo preokret. Naime, nakon toga su Englezi promašili preostala dva svoja jedanaesterca (Young i Cole), a Talijani pogodili svoja dva (Nocerino, Diamanti), te s 4-2 otišli u polufinale.

- Hart je radio neke čudne pokrete na vratima. Kada sam vidio da će se baciti u stranu odlučio sam izvesti penal na način na koji sam to uradio - prepričao je Prilo svoj sjajan potez.

- To je stavilo dodatan pritisak na engleske izvođače.

Italija je sasvim zasluženo izborila polufinale, jer je tijekom cijelog susreta bila bolja momčad.

- Engleska nije stvorila nijednu pravu priliku na utakmici. Igrali su kao da su htjeli jedanaesterce. Znali smo da možemo dominirati i to smo napravili. Sve što je Engleska radila jest branila se. Žao mi je jedino što smo se previše potrošili u ovoj utakmici koju smo trebali dobiti nakon 90 minuta - izjavio je veznjak "azzurra".

Možda i najveći junak sinoćnje utakmice, vratar Gianluigi Buffon, se složio sa svojim kolegom iz Juventusa da je Italija zaslužila igrati polufinale.

- Bojao sam se jedanaesteraca jer je to lutrija, sreća... Kada se pogleda 120 minuta nogometa, onda smo zaslužili pobijediti. Stvorili smo mnogo više prilika za pogodak i bili smo dominantni tijekom cijelog susreta - zaključio je Buffon koji je u četvrtoj seriji obranio jedanaesterac Coleu.

Neočekivani sudionik četvrtfinala, Alessandro Diamanti (Bologna) kojem je ulazak u drugom poluvremenu bio tek treći nastup za Italiju, priznao je da nije znao kako će pucati posljednji, pokazalo se pobjednički jedanaesterac za Italiju.

- Pravda je zadovoljena. Kontrolirali smo utakmicu od prve minute i bili smo bolji. Što se penala tiče nisam o njemu razmišljao. Sve što mi je prošlo kroz glavu jest da zabijem i odem slaviti s Buffonom.

Vezane vijesti

Strože prema nacionalnim proračunima

Strože prema nacionalnim proračunima

Skupina ministara vanjskih poslova zemalja Europske unije pozvana da razmotri budućnost Europske unije pozvala je u preliminarnom izvješću,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika