13.02.2011. / 13:13

Autor: Hina

Julie Andrews, Dolly Parton i Ramonesi dobili Grammyja

Osim njih, počasne američke glazbene nagrade dobili su i gudački kvartet Juilliard, folk skupina Kingston Trio i legenda gospela George Beverly Shea. Osim Ramonesa, svi dobitnici nagrade za životno djelo imaju u svojoj kolekciji i poneki natjecateljski Grammy

Dolly PartonDolly PartonSlavna britanska glumica Julie Andrews ("Mary Poppins", "Moje pjesme moji snovi"), ikona country glazbe Dolly Parton, legende punka Ramonesi i sjajni džez bubnjar Roy Haynes, koji je u karijeri svirao s Milesom Daviesom, Dizzyjem Gillespijem i Johnom Coltraneom, primili su u subotu navečer nagradu Grammy za životno djelo na svečanosti u Los Angelesu.

Osim njih, počasne američke glazbene nagrade dobili su i gudački kvartet Juilliard, folk skupina Kingston Trio i legenda gospela George Beverly Shea. Osim Ramonesa, svi dobitnici nagrade za životno djelo imaju u svojoj kolekciji i poneki natjecateljski Grammy.

Za svu trojicu osnivača grupe Ramones, za dvojicu od trojice članova Kingston Trija i za dvoje članova kvarteta Juilliard ovo je bila posthumna nagrada.

Julie Andrews (75), Roy Haynes (85) i Shea (102) osobno su primili nagrade. Dolly Parton (65) nije mogla doći pa se zahvalila video vezom, a u ime Ramonesa nagradu je primio Mickey Leigh, brat pokojnog pjevača Joeyja Ramonea.

Nagrade za životno djelo uručene su dan prije 53. dodjele Grammyja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika