23.02.2011. / 13:46

Autor: Hina

Alkohol je dobar za zdravlje, ali u malim količinama

Znanstvenici tvrde da alkohol povećava razinu dobrog kolesterola. Godinama su studije ukazivale na to da je umjereno ispijanje alkohola korisno za zdravlje

Jedno alkoholno piće dnevno može pomoći u sprječavanju srčanih bolesti, kažu znanstvenici sveučilišta u Calgaryu, a prenosi BBC.

Znanstvenici su razmotrili su rezultate 84 istraživanja u razdoblju između 1980. i 2009. godine. Njihov rad objavljen je u stručnom časopisu British Medical Journalu a pokazuje 14 do 25 postotno smanjenje srčanih bolesti kod ljudi koji umjereno piju u usporedbi s onima koji nikada nisu pili alkohol.

U drugom članku znanstvenici iste istraživačke skupine kažu da alkohol povećava razinu dobrog kolesterola. Godinama su studije ukazivale na to da je umjereno ispijanje alkohola korisno za zdravlje.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 23.02.11. 22:24

Stručnjaci ističu da je alkohol u malim količinama zdrav te da ne predstavlja nikakvu prijetnju po zdravlje. Pitanje je: Koliko male količine su prihvatljive?
http://www.gricni.com/mikroskopska-cuga


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika