03.03.2011. / 13:41

Autor: Nacional.hr

10 ekscentričnih milijunaša: Od psa 'teškog' 300 mil. dolara do bogataša beskućnika

Gunther 4, njemački ovčar, bogtastvo od 300 milijuna dolara je nasljedio od svog oca, Gunthera 3, a on je bio nasljednik Karlotte Liebenstein

Foto: IlustracijaFoto: Ilustracija1. Milijunaš koji je obavljao nuždu na nogostupu ispred kafića

Vlasnik restorana u North Rydeu u Sydneyu godinama se pitao tko uporno obavlja nuždu na nogostupu ispred njegovog restorana i da bi to konačno otkrio, postavio je skrivenu kameru pomoću koje je počinitelj konačno uhvaćen. Ispostavilo se da se radi o 71-godišnjem milijunašu Salvatoreu "Samu" Cerretou. Ispostavilo se da je milijunaš "zločin" počinio i ispred još nekih kafića, restorana, pa čak i frizerskih salona.

2. Milijunaš koji je otvorio banku sperme dobitnika Nobelove nagrade s ciljem stvaranja rase super-ljudi

1980. milijunaš Robert Clark Graham je otvorio ovu banku sperme u San Diegu sa ciljem da prikupi "donacije" najinteligentnijih muškaraca svijeta. No,kako je donatora bilo malo, a nisu bili ni u cvijetu mladosti, Graham je snizio kriterije pa su donori mogli biti sportaši i školarci. Ideja je djelomično uspjela jer je dvoje anonimnih Nobelovaca doniralo spermu, no kasnije je utvrđeno da nijednom djetetu začetom doniranom spermom otac nije Nobelovac.

3. Prva virtualna milijunašica u kompjuterskoj igrici Second Life

Bivša učiteljica kineskog Ailin Graef je izgradio pravo carstvo u Second Lifeu, kao Anshe Chung koja kupuje zemljište, gradi kuće na njemu i prodaje ga drugim igračima.

4. Milijunaš koji je darovao svo svoje bogatstvo jer je bio nesretan

Karl Rabeder je odrastao siromašan i mislio je da će mu život biti savršen ako bude bogat, no kad se obogatio, shvatio je da ga to ne usrećuje pa je odlučio u humanitarne svrhe darovati svaki novčić koji je zaradio, tj. 3 milijuna funti i odseliti se u drvenu kolibu u planinama.

5. Pas milijunaš koji je vlasnik zaklade od 300 milijuna dolara

Gunther 4, njemački ovčar, bogatstvo od 300 milijuna dolara je naslijedio od svog oca, Gunthera 3, a on je bio nasljednik Karlotte Liebenstein, njemačke grofice. Gunther 4 je kupio vilu u Miamiju u kojoj je živjela Madonna i njegovo bogatstvo svakim danom raste.

6. Britanski milijunaš koji je zamijenio vilu za kolibu od blata nakon što ga je usvojilo pleme iz Kenije

Graham Pendrill je prvi bijelac kojeg je afričko pleme Massaija usvojilo. Tijekom ceremonije pristupanja plemenu, u Pendrillovu čast je žrtvovana krava, a počastili su ga i bikovom mokraćom. Pedrill se toliko uživio da u plemenskoj odjeći, sandalama i tunici, hoda i kada dođe u posjet u svoje rodno mjesto blizu Bristola u Engleskoj. Uskoro namjerava prodati svoju vilu i preseliti se u Keniju.

7. Milijunaš koji ima svoj grad

Scot Alexander 31 godišnji bogatun pretvorio je bugarski obalni grad u turističko odredište za britanske turiste i dao mu svoje ime.

8. Medicinska sestra koja je postala milijunašica ali nije napustila posao

Medicinska sestra, Karen Shand iz mjesta Kirkcaldya u Engleskoj osvojila je jackpot od milijun funta ali je ipak odlučila ostati na svom radnom mjestu jer je rekla da neće dopustiti da je novac promijeni.

9. Milijunaš beskućnik

Nicholas Berggruen ima milijarde ali je beskućnik jer tvrdi da ga ne zanima sakupljanje stvari i da mu je to postalo teret pa je prodao sve svoje nekretnine. Berggruen planira svoje bogatstvo darovati u dobrotvorne svrhe

10. Milijunaš čija kćer radi u Mc'Donaldsu

Bivši tajlandski premijer Thaksin Shinawatra naredio je svojoj 17-godišnjoj kćeri da radi u Mc'Donaldsu kako bi naučila cijeniti novac, on sam je radio u restoranu brze hrane dok je studirao u SAD-u.Thaksin je rekao vlasniku restorana da tretira njegovu kćer kao sve ostale zaposlenike pa čak i da pere podove.

Lista je prenesena sa internetske stranice oddee.com.

Vezane vijesti

Ruski 'Zuckerberg' bacao novce kroz prozor

Ruski 'Zuckerberg' bacao novce kroz prozor

Vlasnik najpopularnije društvene mreže u Rusiji, Pavel Durov, bacao je novčanice od 5 000 rubalja presavijene u aviončiće kroz prozor svoje tvrtke u… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 03.03.11. 20:08

ovo mi se dopada!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika