09.03.2011. / 20:10

Autor: Hina

Discovery aterirao nakon posljednje misije u svemiru

Discovery, najstariji raketoplan američke svemirske agencija NASA, u srijedu je nakon gotovo 27 godina službe završio svoju povijesnu, posljednju misiju u svemiru, i uspješno aterirao na pistu Svemirskog centra Kennedy na Floridi.

Space shuttle Discovery nastaviti će svoj let prema muzeju (Reuters)Space shuttle Discovery nastaviti će svoj let prema muzeju (Reuters)Discovery, najstariji raketoplan američke svemirske agencija NASA, u srijedu je nakon gotovo 27 godina službe završio svoju povijesnu, posljednju misiju u svemiru, i uspješno aterirao na pistu Svemirskog centra Kennedy na Floridi.

U posljednoj 39. misiji, Discovery je proveo 13 dana u svemiru, prevozeći opremu i rezervne dijelove na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS).

Šesteročlana posada Discoverya, također je isporučila i instalirala novi segment na ISS-u, zajedno s humanoidnim robotom.

S posljednjom misijom, Discovery je u svemiru proveo ukupno 365 dana, prevalivši 238 milijuna kilometara.

Nakon povratka u Svemirski centar Kennedy, Discovery će u idućih nekoliko mjeseci biti pripremljen za budući život izloška u Zrakoplovnom i svemirskom muzeju u Smithsonian u Washingtonu.

Raketoplane Endeavour i Atlantis u idućih nekoliko mjeseci očekuje još po jedan let u svemir, prije umirovljenja i odlaska u tehnički muzej.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika