10.03.2011. / 15:35

Autor: Aleksandar Stajčić

Foto: Taksiji koji će uskoro biti na zagrebačkim prometnicama

Nacionalova ekipa snimila je dio od stotinjak automobila koji bi do polovice travnja trebali početi prevoziti prve putnike na Zagrebačkim ulicama

Foto: Krasnodar PeršunFoto: Krasnodar Peršun"Samo lud čovjek se upušta u ovo u što sam se ja upustio", rekao je Kosta Minovski Nacionalovim novinarima koji su prvi posjetili sjedište tvrtke Taxi Cammeo Zagreb na Radničkoj cesti.

Naime ovaj se poduzetnik odazvao na javni poziv Grada Zagreba i ponudio usluge taksi prijevoza koje će biti od 30 do 50 posto jeftinije od dosadašnjih. Taxi Cammeo posluje već niz godina u Rijeci i Osijeku, a u zagrebačku tvrtku Minovski je do sada uložio više od 20 milijuna kuna.

Nacionalova ekipa snimila je dio od stotinjak automobila koji bi do polovice travnja trebali početi prevoziti prve putnike na Zagrebačkim ulicama.

Radi se o rabljenim Škodama Octavijama, koje su izvana sve identično uređene, a unutrašnjost im je sasvim pristojna. Minovski je rekao kako će za mjesec dana svi automobili biti u potpunosti spremno kao i oko 300 vozača koji će zagrebački cestama prometovati 24 sata, 7 dana u tjednu.

Vozač taksija Bojan Mance, Kosta Minovski, vlasnik Cammea, Petar Dimov, glavni voditelj i Stjepko Geričić, voditelj call centra (foto: Krasnodar Peršun)Vozač taksija Bojan Mance, Kosta Minovski, vlasnik Cammea, Petar Dimov, glavni voditelj i Stjepko Geričić, voditelj call centra (foto: Krasnodar Peršun)"Naši taksiji neće koristiti postojeća gradska taksi stajališta, jer naprosto neće stajati. Imat ćemo najmodernije taksimetre koji će biti povezani sa serverom kakav u ovom dijelu Europe još nitko ne koristi.

Naručili smo ga iz Španjolske, a putem tog servera u svakom trenutku ćemo znati gdje se nalaze svi naši vozači, voze li koga i gdje, a putem servera će se obračunavati prijeđeni kilometri i ispisivati računi.

U svakom trenutku ćemo imati sve informacije o svakom našem vozilu", rekao je Minovski. Isto tako je dodao kako 'spajanja' vožnje neće biti.

To znači da Cammeovi taksiji neće u isto vrijeme prevoziti dvoje ili više putnika na različite destinacije. "Kada iznajmite taksi vozit ćete se sami do svoje destinacije", rekao je Minovski te naglasio kako je to razlog zbog čega će start i prva dva kilometra morati naplatiti 15 kuna, a ne 5 kako je prije najavljivao.

Vozač taksija Bojan Mance. U četvrtak kreće u Rijeku gdje će mjesec dana 'trenirati' vožnju u riječkoj podružnici tvrtke; Foto: Krasnodar PeršunVozač taksija Bojan Mance. U četvrtak kreće u Rijeku gdje će mjesec dana 'trenirati' vožnju u riječkoj podružnici tvrtke; Foto: Krasnodar PeršunDodao je i kako su se građani već počeli javljati dispečerima i raspitivati se za usluge prijevoza.

Minovski nam je pak posebno naglasio i kako će se u bilo koje doba dana svi nezadovoljni uslugom moći javiti i požaliti na eventualne propuste. Isto tako je obećao kako će sve pritužbe shvatiti ozbiljno i uvažavati ih.

Najavio je i kako će na krovu automobila biti svjetleći display na kojem će se oglašavati jedna velika domaća kompanija. Isto tako svaki taksi imat će LCD ekran, na kojem će se emitirati oglasi, a i korisnici Taxi Cammea, prema najavi Minovskog moći će se besplatno koristiti internetom.

Unutrašnjost Škode Octavie, jedini tip vozila tvrtke Cammeo; Foto: Krasnodar PeršunUnutrašnjost Škode Octavie, jedini tip vozila tvrtke Cammeo; Foto: Krasnodar PeršunPetar Dimov, glavni voditelj smjene, za Nacional je rekao kako je uvjeren da će se 'ubiti' od posla i da će ljudi biti oduševljeni uslugom. "Pred nama je puno posla, a svima ćemo dokazati kako je u Zagrebu moguće moguće pružiti jeftiniju i kvaliteniju taksi uslugu od dosadašnje", rekao je Dimov.

Rekli su i kako ne očekuju probleme s dosadašnjim zagrebačkim taksistima.

Vezane vijesti

Taksi "Cammeo" i Radio taksi "Zagreb" nakon izgreda dogovorili se o suradnji

Taksi "Cammeo" i Radio taksi "Zagreb" nakon izgreda dogovorili se o suradnji

Taksi "Cammeo" izvijestio je danas da je na njegov zahtjev, u povodu napada članova udruge Radio taksija "Zagreb" na njegove vozače, putnike i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika