24.03.2011. / 14:46

Autor: Nacional.hr

Turkish Airlines u 2010. godini ostvario neto dobit u iznosu od 191 milijun dolara

Do kraja 2010. godine, broj zrakoplova u floti Turkish Airlinesa povećan je s 132 zrakoplova na ukupno 159 zrakoplova u floti

Turkish AirlinesTurkish AirlinesPrema objavljenim financijskim rezultatima, Turkish Airlines je 2010. godinu završio s neto dobiti od 191 milijun američkih dolara; dok je u istom razdoblju ostvarena operativna dobit od 307 milijuna američkih dolara. Ukupni prihod u 2010. godini povećan je za 23 posto te iz nosi 5,6 milijardi američkih dolara. Gotovo 81 posto redovitih prihoda ostvareno je na međunarodnim linijama, dok je 19 posto prihoda ostvaren na domaćim letovima.

Do kraja 2010. godine, broj zrakoplova u floti Turkish Airlinesa povećan je s 132 zrakoplova na ukupno 159 zrakoplova u floti. Sukladno tome povećan je i ostvaren promet u 2010. godini. Tako je broj prevezenih putnika narastao za 16 posto na 29 milijuna putnika dok je prijevoz pošte i tereta porastao za 32 posto na 314 tisuća tona. Ukupni broj raspoloživih sjedala po kilometru povećan je za 15 posto, a ostvareni putnički kilometri su porasli za 20 posto što je rezultiralo povećanjem pokazatelja popunjenosti putničke kabine na 73,7 posto.

Turkish Airlines, kao važan sudionik zrakoplovne industrije, povećao je kapacitete novim širokotrupnim zrakoplovima koji su se floti priključili u zadnjem kvartalu 2010. Godine. Paralelno s uvođenjem novih zrakoplova, uvedena je i nova putnička klasa „Comfort klasa" koja spaja udobnost poslovne klase s pristupačnim cijenama ekonomske klase. Također u promatranom razdoblju Turkish Airlines je otvorio 8 novih destinacija i to: Accru, Podgoricu, Dar es Salaam, Entebbe, Washington DC, Sochi, Bolognu i Nakhichevan. U narednom razdoblju, Turkish Airlines će poduzeti sve potrebne korake kako bi umanjio negativne utjecaje nemira u susjednim državama kao i nastaviti s otvaranjem novih destinacija te nabavom novih zrakoplova kako bi ostvario željeni porast broja putnika.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika