05.04.2011. / 18:47

Autor: Nacional.hr

Izgubili polet: Prosvjednici tijelima ispisivali poruke vladi, Pernar bi "gazio" HDZ

Ono što je prije bio prosvjed, sada je više izgledao kao neki umjetnički performans

Na trgu se okupilo tek stotinjak ljudiNa trgu se okupilo tek stotinjak ljudiFacebook prosvjedi u potpunosti su izgubili zamah koji su imali tijekom veljače i početkom ožujka. Na današnjem su se prosvjedu u Zagrebu tako okupili tek oni najuporniji prosvjednici. Njih stotinjak tijelima je pokušalo oblikovati slova "SOS" ne bi li tako još jednom poslali poziv u pomoć.

Ono što je prije bio prosvjed, sada je više izgledao kao neki umjetnički performans. Prosvjednici su nagovarali prolaznike da im pomognu napisati "SOS" tijelima, a većina okupljenih zapravo ne zna što bi trebala činiti.

Na kraju su prosvjednici uspjeli napisati "ostavka", "izbori" i "odmah".

Za razliku od prethodnih prosvjeda koji su zapravo bili prosvjedne šetnje, danas će prosvjednici biti samo na Trgu bana Jelačića. Jedan od organizatora prosvjeda Krunoslav Huntak za Dnevnik.hr je rekao kako šetnje neće biti jer su građani izgubili polet.

"Želimo da Vlada što prije ode i želimo izbore odmah", ponovio je Huntak.

Stotinjak se prosvjednika oko 19 sati razišlo najavivši kako će sutra sudjelovati na prosvjedu koji bi u 18 sati trebao započeti na Cvjetnom trgu.

Ivan Pernar, jedan od začetnika prosvjeda, prokomentirao je kako je "njegova" inicijativa uspješnija od one s Facebooka te za sutra najavio gaženje zastave HDZ-a.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 05.04.11. 21:30

Normalno je da jalovi prosvjedi obeshrabre raju. Razlog tome je što prosvjedi nemaju namjeru provoditi neki plan za izlaz iz krize. sites.google.com/site/financijskisustav/masovni-prosvjedi.

Ostvariv plan temeljnih reformi postoji, ali ga se nitko ne želi provoditi. I zato jesmo tu gdje jesmo.
sites.google.com/site/financijskisustav/izlaz-iz-krize

Čak i najnovija izjava Strauss-Kahn-a: "Teorija globalizacije se mora izmijeniti iz temelja" pokazuje da se pogrešna sustav više ne može krpati


registracija
11/10/10

agaSovulj, 06.04.11. 00:50

bojim se da je ovo nagovjestaj da bi HDZ i slijedece 4 godine mogao vladat. Jako je puno onih koji su na drzavnim jaslama, a u anketama koje su vrsene vise od 50% biraca ne zna za koga ce glasat. Ako se ostvare planovi o zavrsetku pregovora za pristup EU, te nakon povoljnijih ekonomskih rezultat na kraju turisticke sezone, to bi moglo prevagnut da nas HDZ vodi u jos dublju propast jos 4 godine. To je pogotovo izvjesnije kad se uzme u obzir da ce uvijek biti onih koji su spremni koalirat sa HDZ-om radi osobnih interesa.
Ne mogu a da ne kazem da narod zasluzuje vlast kakvu ima. Zalosno nasto spade Lijepa Nasa.


registracija
21/2/11

skyway, 06.04.11. 08:48

@agaSovulj,
Tvoja bojazan je sasvim opravdana i utemeljena. I ja slicno razmisljam, jer narod je nepouzdan. Kako je govorio onaj nas slavni susjed "Narod je bezlicna masa koja se solidarizira u strahu i(li) u koristi..."
Evo ti primjera iz razlicitih komentara gradjana po portalima: usprkos tome sto nas je HDZ prevario i opljackao do kostiju, mnogi i dalje poodrzavaju bandu koja im za uzvrat prodaje domoljublje za sitni sicar. O njihovoj drskosti (tih zavedenih) u objasnjenju "stavova" i negiranju normalnog svijeta, nemam rijeci, samo se pitam - zaista zasto se netko rodi da postane plijen? Valjda je to zakon mocvare u kojoj se prposimo! U biti na tu tanku zicu maloumnosti ta udruga organiziranog kriminala, koja se voli zvati strankom, vrlo lako moze dobiti i slijedece izbore...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika