23.04.2011. / 10:04

Autor: Hina

McCain pozvao SAD da prizna libijske pobunjenike

Američki senator John McCain u petak je, za posjeta pobunjeničkom uporištu Bengaziju, pozvao Sjedinjene Države da priznaju pobunjenike kao istinske predstavnike libijskoga naroda te da njima prebace libijski novac zamrznut u inozemnim bankama.

John McCain (Reuters)John McCain (Reuters)Američki senator John McCain u petak je, za posjeta pobunjeničkom uporištu Bengaziju, pozvao Sjedinjene Države da priznaju pobunjenike kao istinske predstavnike libijskoga naroda te da njima prebace libijski novac zamrznut u inozemnim bankama.

McCain je pozvao NATO da pojača zračne napade na vojsku Moamera Gadafija i rekao da bi zapadni saveznici trebali pobunjenicima pružiti obuku, oružje i obavještajnu i organizacijsku podršku kako bi svrgnuli libijskog čelnika.

"Ohrabrujem svaku državu, posebice Sjedinjene Države, da priznaju Prijelazno nacionalno vijeće kao legitimni glas libijskog naroda", rekao je McCain. "Oni su zaslužili to pravo, a Gadafi ga je izgubio vodeći rat protiv vlastitog naroda".

McCain, vodeći republikanac u senatskom odboru za oružane snage i kandidat Republikanske stranke na izborima za predsjednika SAD-a 2008. godine, također je izrazio zabrinutost da je bitka između Gadafijevih i pobunjeničkih snaga došla u pat poziciju.

"Bojim se blokade stanja koja bi mogla voditi do pojave islamskih ekstremista", rekao je McCain na konferenciji za tisak koju je prenosio CNN.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
17/10/07

Radmila, 24.04.11. 01:18

Ala se ovaj sprda sa libijcima. Kako nevide na sta im se zivot preokrenuo, oko njih je sve unisteno, i ljudi i domovi ,core corave.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika