02.05.2011. / 14:28

Autor: Martina Čizmić

Video: Fox 'ubio' Baracka - "Predsjednik Obama bin Laden je mrtav!"

Voditelj je izgovorio kako je "... predsjednik, objavio naciji kako je predsjednik Obama stvarno mrtav". Naravno, odmah je shvatio grešku i ispravio se.

Vijest da je najtraženiji terorist na svijetu Osama bin Laden ubijen iznenadila je mnoge, pa tako i pripadnike medija.

U žurbi da čim prije objave vijest o bin Ladenovoj smrti, američka televizijska postaja Fox40 News, član mreže Fox Newsa objavila je natpis "Obama bin Laden Dead" (Obama bin Laden mrtav).

No, to nije sve, nakon govora predsjednika Baracka Obame u kojem je i službeno objavio kako je bin Laden mrtav, voditelj Fox40 Newsa rekao je kako je "... predsjednik, objavio naciji kako je predsjednik Obama stvarno mrtav". Naravno, odmah je shvatio grešku i ispravio se.

Televizijska mreža objavila je i svojevrsnu ispriku rekavši kako je zabuna lako moguća zbog razlike u imenu od samo jednog slova, no nisu pojasnili kako se njihovom voditelju dogodilo da proglasi aktualnog predsjednika SAD-a mrtvim.

Da Fox nije jedini koji je zamijenio imena dokazuje i slučaj CNN-a i ABC Newsa koji su svoje pogreške ponovili čak nekoliko puta.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 02.05.11. 19:12

Obama, Osama... ma isti....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika