24.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

HRVATSKO-SRPSKI ODNOSI

SRPSKA KNJIŽARA USKORO U ZAGREBU

Na svečanom otvaranju Sajma knjiga u Beogradu, u utorak, prilikom neslužbenog posjeta hrvatskom štandu, srpski ministar kulture Branislav Lečić je najavio mogućnost da se uskoro u središtu Zagreba otvori specijalizirana knjižara sa izdanjima iz Srbije. Istovremeno, prema njegovim riječima, u Narodnoj biblioteci u Beogradu trebala bi se otvoriti knjižara specijalizirana za hrvatska izdanja.
Najveću pažnju posjetitelja privukao je nacionalni štand Norveške, koja je počasni gost Sajma. Osim niza zanimljivih priredbi koje se održavaju na tom štandu, glavni razlog za veliku posjećenost je 50 tisuća besplatnih knjiga koje je Norveška odlučila podijeliti posjetiteljima Sajma.
Organizatori Sajma, Udruženje izdavača i knjižara Srbije i Crne Gore, očekuju da će do nedjelje, kada se Sajam zatvara, beogradsku međunarodnu izložbu knjiga obići više od 400.000 posjetitelja.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika