08.05.2011. / 20:05

Autor: Hina

Cheney kaže da nije vrijeme za izlazak SAD-a iz Afganistana

Sjedinjene Države trebaju održati snažne veze s Pakistanom i ne bi trebale smrt Osame bin Ladena iskoristiti kao motiv za brzi odlazak iz Afganistana, rekao je u nedjelju bivši potpredsjednik SAD-a Dick Cheney.

Dick CheneyDick CheneySjedinjene Države trebaju održati snažne veze s Pakistanom i ne bi trebale smrt Osame bin Ladena iskoristiti kao motiv za brzi odlazak iz Afganistana, rekao je u nedjelju bivši potpredsjednik SAD-a Dick Cheney.

U razgovoru u emisiji "Fox News Sunday" Cheney je rekao da je od ključne važnosti za SAD da ostane angažiran u južnoj Aziji i ne dopusti da sumnje u Pakistan, povezane sa skrivanjem bin Ladena u toj zemlji, naruše taj strateški odnos.

"Ako se okrenemo i udaljimo od Pakistana, Afganistana ili tog dijela svijeta općenito, bojim se da ćemo kasnije naići na nevolje. Mi imamo interes u onome što se događa u tom dijelu svijeta", rekao je Cheney.

"Mi se moramo brinuti za taj interes i čuvati naše strateške kapacitete tamo. Mislim da moramo održavati odnose, djelatne odnose, s Pakistanom, Afganistanom i ostalima. Ne mislim da bi trebali požuriti prema izlazima", rekao je Cheney.

Cheney je bio ministar obrane SAD-a tijekom prve invazije SAD-a na Irak a kao potpredsjednik u vladi Georgea W. Busha bio je aktivno uključen u definiranje vojne strategije SAD-a u "ratu protiv terorizma".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 08.05.11. 20:52

Cheney kaže da nije vrijeme za izlazak SAD-a iz Afganistana.
Jos nije zaradio koliko je planirao, treba mu jos 10-tak godina.


registracija
27/8/09

Lujo1, 08.05.11. 20:53

Je, u Afganistanu ima još kaj opljačkati!


registracija
18/4/11

evomalo, 08.05.11. 21:17

Ima, ima.Ovdje su na Zapadu na tv prikazivali da su resorsi u Afganistanu(rude, minerali...) deseci i stotine milijardi dolara...


registracija
11/10/10

agaSovulj, 09.05.11. 02:51

da, Cheney je bio ministar obrane SAD-a i potpredsjednik u vladi Georgea W Busha, i zajedno s njim, i sa Wulfowitzom, itd, bio dio zlocinacke udruge kojoj je bio cilj zaposjesti naftna polja u Iraku, a pri tome je stradalo na stotine tisuca gradana Iraka. Nema pravde na svijetu, nazalost.


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 09.05.11. 07:13

Jos su velike plantaze droge u Afganistanu ostale,ko je su jako potrebne americkoj mladezi,pa zbog toga se amerika jos ne smije povuci s ratista,iz Afganistana.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika