10.05.2011. / 11:27

Autor: Totalsport

Blanc ispitan u "slučaju rasnih kvota"

Blanc nije bio spreman za izjave za javnost nakon davanja iskaza, te je rekao da to neće činiti sve dok ne budu poznati rezultati same istrage

Laurent Blanc Laurent Blanc Izbornik francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc ispitan je od strane Istražnog povjerenstva koje je formirao Francuski nogometni savez (FFF), a sve u vezi slučaja "rasnih kvota".

Blanc nije bio spreman za izjave za javnost nakon davanja iskaza, te je rekao da to neće činiti sve dok ne budu poznati rezultati same istrage . Iz FFF-a su zakazali press-konferenciju na kojoj bi prvi rezultati istrage trebali biti objavljeni.

Podsjećamo, cijeli slučaj "rasnih kvota" izbio je u javnost nakon što je internetska stranica Mediapart.fr otkrila je da u budućnosti Francuski nogometni savez namjerava ograničiti broj djece useljeničkih roditelja, što se prvenstveno tiče tamnoputih i sjevernih, arapskih Afrikanaca, na 30% posto u ukupnom broju reprezentativaca u najmlađim francuskim selekcijama, počevši od U13-reprezentacije. U cijelom slučaju "rasnih kvota" spominje se i ime aktualnog francuskog izbornika.

Sam Blanc negirao je optužbe za rasizam, a čini se da ima i podršku francuske javnosti budući je u nedavno provedenoj anketi tek 7 ispitanika izrazilo mišljenje da treba podnijeti ostavku na dužnost izbornika "tricolora".

Vezane vijesti

Blanc: Hrvatska nam je pokazala kako treba protiv Španjolaca

Blanc: Hrvatska nam je pokazala kako treba protiv Španjolaca

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc bio je razočaran predstavom svoje reprezentacije u porazu 2-0 od Švedske u 3. kolu D… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika