16.05.2011. / 15:34

Autor: Nacionalova redakcija

Reakcija na medijske napise

Priopćenje NCL-a: Većina zaposlenika ostaje u Nacionalu

Iz tjednika Nacional otišlo je ukupno 6 novinara i urednika, jedan grafičar i dva fotografa te jedan redaktor, što ni na koji način ne dovodi u pitanje izlazak, a osobito ne budućnost lista ili poslovanje kompanije

IlustracijaIlustracijaVezano uz nedavna događanja u NCL Media Grupi, točnije odlazak nekolicine novinara, osjećamo obavezu i dužnost informirati javnost o stvarnim događanjima i tako spriječiti daljnja nagađanja o sudbini izdanja NCL Media grupe. Naime, netočna je tvrdnja kako je kompaniju napustila većina zaposlenika, osobito ne 30 novinara, kako se navodi u njihovom priopćenju medijima.

Nadalje, niti jedan od njih nije službeno, u pismenom obliku, podnio niti zatražio raskid ugovora o radu. Ipak, unatoč nepoštivanju zakonskih okvira o promjeni radnog mjesta, neki od njih naprosto se nisu pojavili na poslu. Točnije, iz tjednika Nacional otišlo je ukupno 6 novinara i urednika, jedan grafičar i dva fotografa te jedan redaktor, što ni na koji način ne dovodi u pitanje izlazak, a osobito ne budućnost lista ili poslovanje kompanije.

Također, u novu tvrtku otišle su i tri novinarke tjednika Extra i dvoje novinara iz mjesečnika Zdrav život, te nekolicina zaposlenika iz administrativnih službi.

Usporedbe radi, u Nacionalu i dalje radi 10 novinara i urednika, 10 grafičara, lektora i fotografa, te još 30 zaposlenika u ostalim izdanjima i popratnim službama. Istovremeno, najavljujemo da će NCL Media Grupa uskoro biti pojačana novim, renomiranim novinarskim imenima.

Djelatnici NCL Media Grupe ovim putem žele javno dati podršku sadašnjim vlasnicima i njihovim naporima da rade na daljnjem poslovnom napretku postojećih, ali i razvoju novih izdanja.

Smatramo kako je legitimno pravo svakoga da odabire svoj profesionalni put, ali držimo kako je neophodno pritom poštovati zakonsku proceduru i do kraja zadržati profesionalni i osobni dignitet.

Iako su naši dojučerašnji kolege odlučili nenajavljeno napustiti redakciju u trenutku zaključenja broja, Nacional će sutra ujutro biti na svim kioscima, kao i svakog sljedećeg utorka.

Zaposlenici NCL Media Grupe

Vezane vijesti

Nacional na kioscima već danas

Nacional na kioscima već danas

Zbog Praznika rada, 1. svibnja, Nacional možete kupiti na kioscima diljem Hrvatske već danas. U novom broju donosi: Intervju: Stjepan Mesić- Bivši… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 16.05.11. 16:47

Većina, a?? Biće dobra većina?!?


registracija
30/9/09

davor12345, 16.05.11. 21:41

Neki bi bili presretni da nema uopće Nacionala! Zamisli...samo HTV, Hrvatski radio i ništa više! Od novina...Hrvatsko slovo, možda Vjesnik! Bivši komunjarski mentalitet bio bi presretan da je tako! Ovako Nacional samo kvari idilu!


registracija
23/8/09

xaron, 16.05.11. 21:44

Novi većinski vlasnik Nacionala Harald Freiherr von Seefried auf Buttenheim i njegov sin Moritz, imenovan za predsjednika Uprave Nacionala ??????
Evo napokon cemo dobiti istinski "HRVATSKI"
list.


registracija
28/12/08

smokeonthewater, 16.05.11. 22:39

... jel se raspadate ? ... ništa čudno ... strava ...


registracija
9/11/09

superhik, 17.05.11. 03:25

Nacional se raspada jer vise nema Iva da pere mafijaske pare.


registracija
8/7/10

Maroje, 17.05.11. 08:50

Nacional će sigurno doživjeti sudbinu Ferala. To su sa svojim antihrvatskim i sluganskim člancima u potpunosti i zaslužili. Dodje đavo po svoje kad tad.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika