21.05.2011. / 09:26

Autor: Hina

Haljine princeze Diane na aukciji u Kanadi

Sljedećeg će mjeseca 14 haljina koje je princeza Diana nosila, uključujući i plavu večernju haljinu od svilenog baršuna u kojoj je plesala s Johnom Travoltom na svečanoj večeri u Bijeloj kući 1985. godine, biti stavljene na prodaju, objavila je u petak njihova vlasnica iz St. Petersburga na Floridi.

Princeza DianaPrinceza DianaSljedećeg će mjeseca 14 haljina koje je princeza Diana nosila, uključujući i plavu večernju haljinu od svilenog baršuna u kojoj je plesala s Johnom Travoltom na svečanoj večeri u Bijeloj kući 1985. godine, biti stavljene na prodaju, objavila je u petak njihova vlasnica iz St. Petersburga na Floridi.

Vrijednost većine haljina u kolekciji kreće se između 175 i 550 tisuća dolara prema Waddington'su, kanadskoj aukcijskoj kući koja će voditi prodaju u Torontu 23. lipnja.

Plava haljina nudi se za cijenu od milijun američkih dolara. Diana je u njoj plesala s američkim glumcem Johnom Travoltom na svečanoj večeri koju je priredio tadašnji američki predsjednik Ronald Reagan sa suprugom Nancy.

Haljine je 1997. godine, osam tjedana prije pogibije princeze Diane u Parizu, kupila američka investitorica Maureen Dunkel za ukupno 700 tisuća dolara.

Haljina princeze Diane koja će se naći na aukciji (Reuters)Haljina princeze Diane koja će se naći na aukciji (Reuters)Nakon smrti princeze Diane, Dunkel je osnovala neprofitnu organizaciju koja je organizirala izložbe Dianinih haljina i prikupljeni novac uplaćivala humanitarnim organizacijama s kojima je bivša britanska princeza surađivala.

Kolekcija haljina bila je izložena u nekoliko gradova u SAD-u, Kanadi i Novom Zelandu a deset godina bila je izložena u londonskoj Kensington palači u kojoj je Diana živjela nakon razvoda od princa Charlesa.

Aukcija se organizira tjedan dana prije dolaska sina princeze Diane Williama i njegove supruge Kate u sedmodnevni posjet Kanadi.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika