Objavljeno u Nacionalu br. 810, 2011-05-24

Autor: Hrvoje Šimičević

Homofobija u zagrebačkom KIC-u

GAY AKTIVISTI tvrde da su u KIC-u homoseksualne osobe diskriminiraneGAY AKTIVISTI tvrde da su u KIC-u homoseksualne osobe diskriminiraneČlanovi Zagreb Pridea optužili su dugogodišnjeg ravnatelja Kulturno-informativnog centra Gorana Pavletića da sustavno potiče homofobiju u toj ustanovi, koja je u više navrata proglašena jednom od frekventnijih gej okupljališta. Kako ističu članovi Zagreb Pridea, u zadnjih pet godina u KIC-u je zabilježeno 30 ispada homofobije, u kojima su sudjelovali i tamošnji zaposlenici. "Nije tajna da i vama samo prisustvo pedera i lezbijki u KIC-u pomalo stvara nelagodu, s obzirom na to da ste svojedobno imali potrebu reagirati pismom na usputni komentar u Globusu, koji je KIC imenovao gej okupljalištem.

Stali ste tada odlučno na branik ukaljane KIC-ove heteroseksualnosti, demantirajući bilo kakvu pomisao da bi u KIC-u mogli na kavu sjesti pederi, jer očito smatrate da je i sama ideja o nekom kafiću kao mjestu koje pohode LGBT osobe za Vas na nivou klevete, bez obzirana to je li to istina ili nije", ističu iz Zagreb Pridea te pozivaju Pavletića da se ispriča za “dugogodišnje poticanje homofobije”. U protivnom, vele iz ove udruge, Pavletić će se suočiti s ljudima kojima je dosta njegove homofobije. "Svejednako vjerujemo u to da ćete znati prepoznati priliku da dokažete da KIC pod vašom upravom ne vidite kao mjesto diskriminacije i nesnošljivosti", ističu iz Zagreb Pridea.

Vezane vijesti

'Od danas više nema šutnje'

'Od danas više nema šutnje'

Posvećen pravu na obitelj istospolnih parova, 11. Zagreb Pride pripadnika rodnih manjina završio je večeras koncertom na Zrinjevcu i protekao je bez… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika