31.05.2011. / 19:45

Autor: Hina

Tomašević i Celakoski kažnjeni svaki po 10.000 kuna

Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević i koordinator Prava na grad Teodor Celakoski nepravomoćno su danas osuđeni na zagrebačkom Prekršajnom sudu na novčanu kaznu svaki po 10.000 kuna zbog kršenja zakona o javnom okupljanju kad su organizirali prosvjed protiv izgradnje rampe u Varšavskoj ulici, izvijestio je Tomašević.

Tomislav Tomašević i Teodor CelakoskiTomislav Tomašević i Teodor CelakoskiPredsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević i koordinator Prava na grad Teodor Celakoski nepravomoćno su danas osuđeni na zagrebačkom Prekršajnom sudu na novčanu kaznu svaki po 10.000 kuna zbog kršenja zakona o javnom okupljanju kad su organizirali prosvjed protiv izgradnje rampe u Varšavskoj ulici, izvijestio je Tomašević.

Tomašević i Celakoski najavili su da će se žaliti na tu presudu Prekršajnog suda.

Prekršajni postupak pokrenula je Policijska uprava zagrebačka tvrdeći da su Celakoski i Tomašević protuzakonito organizirali prosvjed 19. srpnja prošle godine ispred zagrebačke Gradske skupštine u Ulici sv. Ćirila i Metoda te na križanju Gundulićeve i Masarykove ulice.

Na Prekršajnom sudu održano je danas posljednje ročište u tom prekršajnom postupku. Presudu je donijela sutkinja Vlatkica Jurić.

Vezane vijesti

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Bivša košarkaška zvijezda Dennis Rodman kažnjen je sa 104 sati društveno korisnog rada zbog neplaćanja alimentacije, objavio je sud Orange Countyja.… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 31.05.11. 22:00

eto,to je eklatantan primjer donesenih pravnih zakona po kojima su zaštićeni oni koji bi trebali biti okrivljeni a kažnjavaju se oni koji upiru prstom u krivce.Čista zamjena teza.Badava priče o poglavlju 23.Ima režim načina da nepoćudne dovodi u red a sumnjivce zaštiti.Zašto je tome tako,nije teško pogoditi.Važno je da su prosvjedi zakotiti.Ali gdje,e to je već režimsko pitanje.Živjele slobode izjašnjavanja.Dole demostranti.Uhititi,procesuirati i tranferirati !-kako reče Šeks.Kažnjavanjem ove dvojice,kao i drugih(zviždača na primjer),kažnjava se hrvatska demokracija prema svima nama.To nije odgovor na temu to je njena negacija.To je udar na sve nas. Kao i kazna.Danas oni sutra mi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika