06.06.2011. / 20:13

Autor: Hina

Ban Ki-moon najavio kandidaturu za novi mandat na čelu UN-a

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon najavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da će se kandidirati za drugi petogodišnji mandat na čelu Ujedinjenih naroda.

Ban Ki-MoonBan Ki-MoonGlavni tajnik UN-a Ban Ki-moon najavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da će se kandidirati za drugi petogodišnji mandat na čelu Ujedinjenih naroda.

"Jutros sam poslao pismo državama članicama UN-a i ponizno ponudio svoju kandidaturu za drugi mandat glavnog tajnika Ujedinjenih naroda", rekao je. Ban je stupio ne čelno mjesto UN-a 1. siječnja 2007. i njegov prvi mandat istječe 31. prosinca ove godine.

Diplomati UN-a drže da Ban nema deklariranog protivnika, a Vijeće sigurnosti bi trebalo potvrditi njegovu kandidaturu o kojoj će se zatim izjasniti Opća skupština do kraja lipnja. Diplomat UN-a je rekao da je činjenica da se Ban kandidirao izvrsna jer on ima iskustva, autoritet i jako se angažirao za multilateralizam.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika