07.06.2011. / 13:12

Autor: Totalsport

Cruyff i Davids u Izvršnom odboru Ajaxa

Podsjetimo, u travnju je kompletan Izvršni odbor Ajaxa, uključujući i predsjednika kluba Urija Coronela, te sve direktore, podnio ostavku upravo zbog neslaganja s Cruyffom

Johan Cruyff (desno)Johan Cruyff (desno)U redovima nizozemskog nogometnog velikana Ajaxa izabrali su nove članove Izvršnog odbora kluba. Među njima su i Johan Cruyff (64) i Edgar Davids (38) , dva slavna člana bogate povijesti "kopljanika".

Podsjetimo, u travnju je kompletan Izvršni odbor Ajaxa, uključujući i predsjednika kluba Urija Coronela, te sve direktore, podnio ostavku upravo zbog neslaganja s Cruyffom. Klupska je legenda pozvana da pomogne vratiti "kopljanike" na slavne staze. Veliki igrač, a kasnije i trener amsterdamskog kluba, osnovao je radnu grupu i iznio radikalne ideje za izlazak iz krize koje se sadašnjem vodstvu nisu nimalo svidjele, pa su podnijeli kolektivnu ostavku.

Podsjećamo, Cruyff, tvorac Barceloninon "Dream Teama" s kraja osamdesetih i početka devedesetih", nedavno je od Seppa Blattera pozvan i u FIFA-ino "Vijeće mudraca" kako bi pomogao vraćanju ugleda u krovno tijelo svjetskog nogometa.

Davids je u Ajaxu igrao od 1992. do 1996., osvojivši u tom razdoblju i Ligu prvaka. Igrao je potom za Milan, Juventus, Barcelonu, Inter i Tottenham, da bi se 2007. ponovo vratio u amsterdamski klub.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika