09.06.2011. / 14:48

Autor: Kristina Gaćarić

Interface u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Plesni materijal kreiran je preuzimanjem i stilizacijom načina kretanja likova iz kompjuterskih igara

Scena iz predstaveScena iz predstaveU Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 10. lipnja u 22 sata bit će izvedena predstava suvremenog plesa Interface, koreografkinje Snježane Abramović Milković.

Koreografkinja organizira plesni materijal kao niz naoko nepovezanih susreta, koincidencija i interakcija u beskonačnoj struji prolaza. No, te interakcije, slučajno ili ne, formiraju događaje u našim životima. Dramaturgija komada počiva na ideji da percepcija svakodnevnog biva virtualziranom u našem unutrašnjem iskustvu, potrebi da stvaramo male narative ne bi li pobjegli od kaotičnosti i svakodnevice.

Plesni materijal kreiran je preuzimanjem i stilizacijom načina kretanja likova iz kompjuterskih igara. Na taj način, plesači oblikuju nove tjelesne identitete, iako u konačnici ne slijede razvoj tih likova.

U predstavi pleše osam plesača - Sara Barbieri, Petra Chelfi, Darija Doždor, Elvis Hodžić, Zrinka Lukčec, Aleksandra Mišić, Martina Nevistić i Ognjen Vučinić

Vezane vijesti

Foto: Noć muzeja 2011. održana u 60 hrvatskih gradova

Foto: Noć muzeja 2011. održana u 60 hrvatskih gradova

Više od 60 hrvatskih gradova i 150 muzeja, galerija, knjižnica, arhiva i drugih javnih ustanova sudjeluje u Noći muzeja, manifestaciji koja građanima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika