11.06.2011. / 09:09

Autor: Hina

Russell Crowe izazvao buru komentarima o 'barbarskom' obrezivanju

"Obrezivanje je barbarsko i glupo. Tko ste vi da ispravljate prirodu? Zahtjeva li Bog stvarno donaciju prepucija?", napisao je Crowe na tweeteru

Australski glumac Russell Crowe izazvao je u četvrtak i petak buru reakcija nakon što je na svom tweeter računu postupak obrezivanja "nazvao barbarskim i glupim" pa se poslije ispričao i komentare izbrisao.

Croweovu tiradu protiv obrezivanja, koja je počela nakon što ga je jedan prijatelj pitao bi li trebao obrezati svoga sina, prenijeli su neki američki mediji, poput Hollywood Reportera, a neki su ga čak optužili za antisemizitam.

"Obrezivanje je barbarsko i glupo. Tko ste vi da ispravljate prirodu? Zahtjeva li Bog stvarno donaciju prepucija?", napisao je Crowe na tweeteru, a zatim se upustio u polemiku u kojoj je objašnjavao svoje stajalište. U razgovor se uključio i redatelj Eli Roth. Crowe mu na jednu njegovu opasku odgovorio: "Mojim židovskim prijateljima, a volim ih sve, prestati rezati svoje bebe".

Crowe se ubrzo ispričao. "Nastranu moja osobna stajališta, shvatio sam u međuvremenu da bi neki mogli interpretirati ovu raspravu kao izrugivanje ritualima i tradicijama drugih. Žao mi je zbog toga".

U glumčevu obranu stao je i sam Roth i napisao da se Crowe šalio, a da su mediji "apsolutno predimenzionirali cijelu stvar". "Russell je jedan najboljih ljudi koje poznajem i s kojima sam radio", dodao je.

Prijeporna konverzacija više se ne nalazi na tweeter računu australskog glumca.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika