16.06.2011. / 11:41

Autor: Totalsport

Moggiju doživotni izgon iz talijanskog nogometa

Podsjećamo, prije dvije godine Moggi i njegov sin osuđeni su na zatvorske kazne zbog nezakonitog zgrtanja novca transferima nogometaša, kao i namještanja utakmica

Luciano MoggiLuciano MoggiDiskreditiranom bivšem generalnom direktoru Juventusa Lucianu Moggiju (73) izrečena je doživotna zabrana obnašanja bilo kakvih dužnosti u talijanskom nogometu.

Odredila je tako na zasjedanju Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza (FIGC), a uz Moggija su doživotnom zabranom kažnjeni i Juventusov bivši izvršni direktor Antonio Giraudo, kao i Innocento Mazzini, bivši potpredsjednik FIGC-a.

Sve spomenute osobe kažnjene su zbog svoje umješanosti u aferi "calciopoli" iz 2006. godine.

Podsjećamo, prije dvije godine Moggi i njegov sin osuđeni su na zatvorske kazne zbog nezakonitog zgrtanja novca transferima nogometaša, kao i namještanja utakmica. Moggi je koristio svoju poziciju i prijetnjama, te prisilom nagovarao igrače da potpisuju ugovore s njegovom agencijom Gea World, tada najvećom u Italiji.

Prvotno je Moggiju, kao i Giraudu i Mazziniju, izrečena petogodišnja zabrana rada u talijanskom nogometu.

Vezane vijesti

Moggi izgubio posljednju sudsku borbu, nema mu više nogometa

Moggi izgubio posljednju sudsku borbu, nema mu više nogometa

Sud Talijanskog olimpijskog komiteta je donio zaključnu, pravomoćnu presudu. Odbio je i posljednju žalbu 75-godišnjeg Luciana Moggija, te ovome više… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika