19.07.2011. / 11:17

Autor: Totalsport

Juventus nastavlja sudsku borbu protiv Intera

"Današnja odluka FIGC-a za nas je znak da smo daleko od uspostave fair playa i pravde", priopćili su iz torinskog kluba

Juventusova klupaJuventusova klupaNakon odluke Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) da Interu ne oduzme naslov prvaka Serije A 2006. godine iz Juventusa su reagirali odlučno i žestoko.

"Namjeravamo pravdu istjerati do kraja, sve dok ne iscrpimo sve nacionalne i međunarodne pravosudne instance. Tražimo samo jednak tretman i procjenu eventualne ekonomske štete koju smi mi pretrpjeli u najvišoj mjjeri. Današnja odluka FIGC-a za nas je znak da smo daleko od uspostave fair playa i pravde", priopćili su iz torinskog kluba.

Premda je u izvješću državnog odvjetnika Stefana Palazzija od četvrtog srpnja ove godine Inter također spomenut u kontekstu nečasnih radnji u famoznom "slučaju Calciopoli", milanski nogometni klub odlukom Saveznog vijeća FIGC-a ostaje vlasnik naslova pobjednika Serije A 2006. godine. Nadležno tijeko "ne vidi pravne osnove za oduzimanje naslova milanskom klubu."

Calciopoli je doveo do Juventusova gubitka naslova iz 2005. i 2006. godine, ispadanja torinskog kluba u Seriju B te doživotnog izgona iz nogometa glavnog direktora kluba Luciana Moggija.

Sud je tada utrvrdio, zahvaljujući gomili snimljenih telefonskih razgovora, da je Moggi potkupljivao suce. Iz istog razloga kažnjeni su i Fiorentina (s 15 oduzetih bodova), Milan (osam) i Lazio (tri), koji su zgriješili u blažem opsegu.

Kasnije se ispostavilo da su sa sucima "mutili" i iz Intera, a sam je Moggi u svibnju prošle godine zatražio od FIGC-a da Milaneze razvlasti naslova iz 2006. godine, te da se isti u povijesnim knjigama tretira "neosvojenim".

Vezane vijesti

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Talijanski nogometni reprezentativac Sebastian Giovinco, 25-godišnji ofenzivni veznjak, vraća se u Juventus koji je od Parme otkupio 50% ugovornih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika