Objavljeno u Nacionalu br. 814, 2011-06-20

Autor: Tanja Simić

TOP STIPENDIJA ULAZI U ZAVRŠNICU

Izabrano svih 100 Top finalista

POVJERENSTVO za Sveučilište u Zagrebu i Stipendijsko vijeće odabrali su najbolje studente za finale

VIPNET UGOSTIO VIJEĆE
Danijel Koletić, Apriori komunikacije, Mladen
Pejković, Vipnet, Goran Radman, Vern', Antun Pintarić, Veleučilište Lavoslav Ružička, Žarko Nožica, Vijeće veleučilišta i visokih škola, Roko
Andričević, Sveučilište u Splitu, Ana Proroković, Sveučilište u Zadru, Vesna Vrtiprah, Sveučilište u
Dubrovniku, i Nino Stojović, Sveučilište u RijeciVIPNET UGOSTIO VIJEĆE Danijel Koletić, Apriori komunikacije, Mladen Pejković, Vipnet, Goran Radman, Vern', Antun Pintarić, Veleučilište Lavoslav Ružička, Žarko Nožica, Vijeće veleučilišta i visokih škola, Roko Andričević, Sveučilište u Splitu, Ana Proroković, Sveučilište u Zadru, Vesna Vrtiprah, Sveučilište u Dubrovniku, i Nino Stojović, Sveučilište u RijeciNakon što je povjerenstvo zag rebačkog sveučilišta odabralo 51 studenta s tog sveučilišta koji će ući u uži izbor ovogodišnje akcije Top stipendije za Top studente, prošlog je tjedna Stipendijsko vijeće odabralo još 49 polufinalista s ostalih hrvatskih sveučilišta, uključujući i veleučilišta i visoke škole. Time je finaliziran broj od 100 finalista ovogodišnje Top stipendije, među kojima će Stipendijska komisija, koju čine predstavnici svih tvrtki partnera, odabrati 27 dobitnika Top stipendije za Top studente za predstojeću akademsku godinu. Svečana dodjela Top stipendija, i dalje najvećih stipendija u Hrvatskoj. bit će održana 6. srpnja u zagrebačkom hotelu Westin. Stipendijsko vijeće primio je prošlog tjedna predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković u Vipnetovu zagrebačkom sjedištu, gdje je sjednica Vijeća i održana, i tom prilikom izjavio: “Vipnet je kompanija koja je od samog početka partner ove akcije i sretni smo što smo danas ugostili ovo akademsko vijeće koje ima iznimno veliku ulogu u konačnom odabiru Top stipendista. Iz perspektive Vipneta to je podrška ne samo znanju, nego i vrijednostima koje predstavlja sveučilišna zajednica i vrijednostima koje želimo da budu prepoznate u društvu. Kroz ovu akciju u proteklih smo deset godina iznjedrili niz talenata koji su već ostvarili zavidne karijere i nadamo se da će ova generacija donijeti još takvih kvalitetnih ljudi. Drago nam je što smo već toliko dugo dio projekta, lijepo je prepoznati prave stvari i ostati s njima dugo.”

O SAMOJ AKCIJI prorektorica Sveučilišta u Zadru Ana Proroković istaknula je da joj je svake godine vrlo teško sudjelovati u odabiru polufinalista zbog izvrsnosti kandidata. O samoj akciji kaže: “Top stipendija svake godine privlači sve veći i veći interes. To je toliko dobar projekt da smo ove godine na Sveučilištu u Zadru čak i kopirali dio metodologije pri dodjeljivanju rektorove nagrade, pri čemu smo počeli više vrednovati i druge aktivnosti studenata, a ne samo ocjene. Osim toga, ona toliko motivira studente da i oni najbolji zbog nje postanu još bolji. Pritom je definitivno važan i ekonomski aspekt, ali puno je vredniji poticaj i priznanje koje kroz ovu stipendiju dobiju.”

S NJOM SE SLAŽE i prorektor Sveučilišta u Osijeku Drago Žagar: “Jako je teško izabrati među tolikim izvrsnim studentima, koji svi zaslužuju stipendiju. Posao je težak i odgovoran i nastojimo biti objektivni koliko god je to moguće. Ova je akcija trend, kontinuitet, koja je ostavila snažan pečat na sveučilišnu zajednicu ukidanjem poreza na stipendije. Osim toga, ona dodatno motivira studente i poručuje im da se ipak u našem društvu rad isplati, da vrijedi biti dobar i uspješan. Deset godina njezinog postojanja samo dokazuje da i tvrtke prepoznaju vrijrednost kvalitete i uspješnosti studenata te da studenti sebe vide kao nekoga čije su znanje i vrijednosti traženi na tržištu rada.”

100 Top finalist:
ANČIĆ JOSIP
ANDREIĆ DOROTEA
ARRIGONI TEA
BAJS MARINA
BAKIĆ ANTONELA
BANOVAC IVAN
BAŠIĆ IRMA
BEDIĆ JANKO
BONAČI IGOR
BREZINŠĆAK TEA
BRSTILO IVANA
BUDIMIR KRISTINA
CRNKOVIĆ IVANA
ČUČKOVIĆ BORIS
ĆORIĆ ANA
DAGELIĆ ANTE
DI REDA TINA
DIJAKOVIĆ KATARINA
DRUŽINEC VLATKA
ĐEPINA IVAN
ĐULA DINO
ĐUMIĆ MATEJA
ĐURĐEVIĆ GORAN
EREMUT ANTONIJA
FARAGUNA FABIO
GEZMAN PETAR
GOLČIĆ MARIN
GVARDIJAN FILIP
HINTER VEDRANA
JAKOVIĆ DOROTEJA
JERKOVIĆ-GULIN SANDRA
JUKIĆ LUCIJA
JURETIĆ STJEPAN
KERETA ŽELJKO
KLARIĆ SARA
KLINČIĆ MARGARETA
KOMERIČKI MARKO
KRPETIĆ ROKO
KRSTULJA ALEKSANDRA
KUHARIĆ JANJA
LAKOŠELJAC ĐURĐINA
LIBRENJAK SARA
LONČAR JOSIP
LUKETIĆ ANTONIO
MARKOVIĆ MARIS
MEĐIMOREC MIRELA
MENĐUŠIĆ ŠKUGOR EMA
MIKŠA MLADEN
MILETIĆ TINA
MILJAS MARIJANA
MIOČ ANA
MODRIĆ TONI
MOŽNIK MARIJO
MRČELA IVANA
MUCKO BOJAN
NADAREVIĆ TIN
OKLOPČIĆ ANTONIJA
OZRETIĆ MARIJA
PAR MATEJ
PASKOJEVIĆ ĐENI
PAŠALIĆ LARA
PAVELA IRENA
PAVIČEVIĆ MILA
PAŽUR KATARINA
PEKIĆ ALEN
PINKO NIKOLINA
PLEŠE PIA
POBI MIHOVIL
POTROVIĆ LAURA
PRKA ANTE
PUNOŠ ROKO
RANČIĆ KARLA
RATKOVIĆ MARIJA
RENAR SARA
SANADER ŽELJKA
SANTINI IVA
SARIĆ AMELA
SIKIRIĆ ANA-MARIJA
STOJSTAVLJEVIĆ SANJA
STRACENSKI IVANA
ŠAROVIĆ KRISTINA
ŠLIBAR EMINA
ŠOBAK TOMISLAVA
ŠOMOĐI MARTA
TADIĆ MATEA
TOPIĆ FILIP
VAŠKO TAJANA
VEKIĆ MARA
VELAN DORIS
VIKIĆ TOPIĆ MAŠA
VITANOVIĆ BILJANA
VLAHOVIĆ MIRNA
VORKAPIĆ DINA
VRBETIĆ MIHAELA
VRKIĆ IVONA
VRSELJA ZVONIMIR
VUGER STJEPAN
VUKOVIĆ KREŠIMIR
ZANKI SANJA
ZRNEC DARIO

Vezane vijesti

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

Obavještavamo vas da ove godine nećemo biti u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu akciju „Top stipendija za top studente“. Razlozi za takvu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika