22.06.2011. / 18:22

Autor: Totalsport

Wimbledon: U trosatnoj drami Venus jedva dobila 40-godišnju Date-Krumm

U tećem će kolu Williams igrati protiv Španjolke Marije Jose Martinez Sanchez, pobjednice nad Jelenom Janković u prvom kolu

Venus WilliamsVenus WilliamsPeterostruka vimbldonska pobjednica, Amerikanka Venus Williams (31), pobijedila je u meču drugog kola londonskoga Grand Slam turnira japansku veteranku Kimiko Date-Krumm 6-7(6), 6-3, 8-6.

Dobila je Williams tešku trosatnu borbu u kojoj se Date-Krumm fantastično držala, često i dominirala. Bolje je Japanka krenula u meč i povela 5-1. Williams se uspjela konsolidirati i izboriti tie-break, ali ga nije uspjela dobiti.

Kako je meč odmicao, Amerikanka se dizala a Japanka se nije predavala. Nakon što je drugi set dobila 6-3, odlučujući je break u odlučujućem setu Willimas napravila u 14. gemu za konačnu pobjedu.

- Bilo je vrlo teško. Nikako nisam mogla zaigrati svoj tenis. Igrala je Kimiko jako dobro, sve su joj lopte pogađale osnovnu crtu. Čestitam joj na vrhunskom meču, a ja sam presretna što sam izborila treće kolo. Osjećam da igram bolje no što sam igrala u Eastbourneu. Krećem se bolje i zasad me ništa ne boli – rekla je nekad prva tenisačica svijeta, koja je prošli tjedan vratila na teren nakon gotovo pet mjeseci pauze zbog ozljede u abdominalnom dijelu tijela.

Na koncu meča koji je bez prekida odigran pod krovom središnjeg terena, 15.000 ljudi ustalo je i ovacijama ispratilo s terena Japanku, koja je postala prva igračica starija od 40 godina kojoj je uspjelo probiti se u drugo kolo Wimbledona nakon Martine Navratilove. U pitanju je, naravno, razdoblje Open ere.

U tećem će kolu Williams igrati protiv Španjolke Marije Jose Martinez Sanchez, pobjednice nad Jelenom Janković u prvom kolu.

Wimbledon, tenisačice, 2. kolo:
V. Willimas (23) – Date-Krumm 6-7(6), 6-3, 8-6

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika