23.06.2011. / 12:44

Autor: Totalsport

Ljubičić: Goranov trijumf u Wimbledonu najemotivniji je trenutak mog života

Za mene, kao uostalom i za mnoge Hrvate, bio je to najemotivniji trenutak u životu. Njime sam definitivno jako puno naučio o tenisu i životu uopće - rekao je 32-godišnji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić

- Goran nam je svima otvorio vrata – složili su se Ivan Ljubičić i Ivo Karlović razgovarajući s Reutersovim novinarima o vimbldonskom finalu prije deset godina...

Goran Ivanišević pobijedio je tada u dvoboju završenom u ponedjeljak Australca Patricka Raftera 9-7 u petom setu.

- Za mene, kao uostalom i za mnoge Hrvate, bio je to najemotivniji trenutak u životu. Njime sam definitivno jako puno naučio o tenisu i životu uopće - rekao je 32-godišnji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić.

- Svi koje poznajem plakali su kad je Ivanišević osvojio Wimbledon. Taj je uspjeh probio led. I meni je značio puno. Dotad sam napredovao sitnim koracima. Onda su krenuli i drugi: Ivo Kalović, Željko Krajan, Mario Ančić, Marin Čilić, Ivan Dodig... - dodao je Ljubičić, koji je godinu kada je Ivanišević osvojio Wimbledon završio na 37. mjestu ATP-ove ljestvice nakon što ju je započeo na 91.; 2006. godine dospio je i do trećeg mjesta ATP-ova renkinga.

- Bio je to početak tenisa u Hrvatskoj. Mala smo država, proživjeli smo rat i nije nam bilo lako. Naš teniski savez nije bogat poput ostalih i nije nam mogao naročito puno pomagati - rekao je Ljubičićev vršnjak Ivo Karlović dodavši:

- Mislim da je Ivanišević tom pobjedom promovirao čitavu generaciju mlađih igrača koji su željeli postati dobri. To se ne bi dogodilo bez njega.

- Zbog Gorana je toliko djece u Hrvatskoj počelo igrati tenis. Danas hrvatski klinci, koji se i dalje sjećaju Gorana, kad vide nas, znaju da doseći Top 100 najboljih svjetskih igrača i nije tako nemoguće. Biti solidan Top 50 ili Top 30 igrač, kao što sam primjerice ja, s potencijalom za eventualno dostizanje Topa 10, to klincima daje nadu i energiju da ustraju, da shvate da i oni to mogu. Nije to kao u Srbiji s Novakom Đokovićem ili u Švicarskoj s Rogerom Federerom. Oni jesu najbolji igrači i idoli, ali djeci ne mogu biti vodiči. Djeca ih mogu obožavati, ali ne mogu ih pogledati kako igraju i reći: "Da, to i ja mogu!" - zaključio je Ljubičić, dok je Karlović otkrio:

- Prošlog je tjedna Goran bio u Londonu na ekshibiciji. Zajedno smo večerali i fino se zabavili. Doći će opet idućeg tjedna.
Nakon ispadanja od Lukasza Kubota u drugom kolu Karlović Gorana neće dočekati. Ljubičić će pak za to morati pobijediti četvrtog nositelja, domaćeg ljubimca Andyja Murrayja, s kojim se u petak susreće u trećem kolu trećeg Grand Slam turnira godine.

Vezane vijesti

Ivanišević neće volonterski voditi Davis Cup reprezentaciju

Ivanišević neće volonterski voditi Davis Cup reprezentaciju

Goran Ivanišević demantirao je u srijedu navode Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza kako će volonterski voditi hrvatsku Davis Cup… Više

Komentari

registracija
16/8/06

tectonic, 23.06.11. 13:47

Bravo Ljubo, strašan si igrač, a možda možeš i moćnog Murraya izbaciti usred Wimbledona!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika