24.06.2011. / 15:00

Autor: Martina Čizmić

Mercator širi ponudu: Slovenski trgovac kupio benzinske servise En Plus

Kako su naveli u obavijesti, to strateško povezivanje u skladu je s Mercatorovom strategijom razvoja dopunskih usluga za njegove potrošače i omogućiti će mu širenje ponude po uzoru na europske trgovce

Mercator će prodavati i gorivoMercator će prodavati i gorivoSlovenski trgovački lanac Mercator objavio je na web stranicama Ljubljanske burze obavijest o kupovini 18 benzinskih servisa tvrtke En Plus.

Zanimljivo je kako su benzinski servisi tvrtke En Plus u potpunosti automatizirani, tako da je Mercator dobio tvrtku i uređaje, ali ne i dodatne zaposlenike.

Kako su naveli u obavijesti, to strateško povezivanje u skladu je s Mercatorovom strategijom razvoja dopunskih usluga za njegove potrošače i omogućiti će mu širenje ponude po uzoru na europske trgovce.

"Kupovina omogućava i širenje poslovne mreže benzinskih servisa na postojeće lokacije većih trgovačkih centara Mercatora u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, jer će Mercator u okviru transakcije dobiti i ekskluzivna prav za uporabu tehnoloških i prostornih rješenja za smještaj benzinskih servisa na parkirališta trgovačkih centara", stoji u obavijesti.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika