27.06.2011. / 15:31

Autor: Totalsport

Nadal otkazao četvrtfinale Davis Cupa protiv SAD-a

- Trebao bih na pregled koljena, provjeriti kako idu stvari i kako napreduje tretman koji mi je omogućio da nastavim igrati

Rafael NadalRafael NadalNajbolji svjetski tenisač Rafael Nadal propustit će četvrtfinalni dvoboj Davis Cupa protiv SAD-a uslijed zgusnutog rasporeda zbog čega je uputio kritike na račun Svjetske teniske federacije (ITF).

- Neću biti ondje. Prioritet mi je ostati zdrav i zato moram prestati. Nakon završetka prvog dijela sezone moram se odmoriti. Treba mi 15 do 20 dana odmora kako bih bio u dobroj formi za drugi dio sezone - rekao je Nadal za As.

- Trebao bih na pregled koljena, provjeriti kako idu stvari i kako napreduje tretman koji mi je omogućio da nastavim igrati. Ideja je da ponovim sve kao što sam to napravio u 2010. godini i da stignem na US Open isto ili čak bolje pripremljen.

Potom je svjetski broj kritički dotakao krovnu organizaciju svjetskog tenisa.

- ITF nastavlja griješiti inzistirajući na formatu i kalendaru Davis Cupa. Postoji nula posto razumijevanja i obzira prema nama, igračima. Ako najbolji igrači ne nastupaju, natjecanje gubi na prestižu. ITF bi se trebao zapitati zašto se to događa.

Četvrtfinalni dvoboj SAD-a i Španjolske igrat će se u teksaškom Austinu od 8. do 10. srpnja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika